Február - 2020
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 27 28 29  

Köszöntjük honlapunkon!

Az Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék a széles értelemben vett agrárközgazdaságtan és vidékfejlesztés témaköreivel foglalkozó oktató-kutató szervezeti egység a Gazdálkodástudományi Karon belül. A Tanszék számára egyaránt fontos a hazai és nemzetközi hallgatókkal és kutatókkal, valamint állami és nemzetközi szervezetekkel ápolt kapcsolat.

A Tanszéken az 1960-as évek elején indult meg hazánkban elsőként az agrárközgazdász képzés és működött e szak nappali és levelező formában több évtizeden át. 2006 óta a bolognai folyamat keretében a Tanszék koordinálja a Vidékfejlesztési Agrármérnök (VAM) alapszakot.

A Tanszéknek tradicionálisan erős és jó kapcsolatai vannak a hazai és nemzetközi képzőhelyekkel, valamint kutatóintézetekkel. Munkatársaink számos nemzetközi és hazai tudományos kutatási programban, együttműködésben vesznek részt és jelentős publikációs tevékenységgel rendelkeznek. Főbb kutatási területek: versenyképesség, agrárpolitika, nemzetközi agrárkereskedelem, agrárpiaci folyamatok, élelmezésbiztonság, vidékfejlesztés. Munkatársaink folyamatosan törekszenek az oktatás és a kutatás kapcsolatának erősítésére, a friss kutatási eredmények oktatásban való felhasználására.

A Tanszék célja a magas színvonalú oktatás és hallgatóinak ösztönzése mellett a hazai és nemzetközi tudományos életbe való bekapcsolódás erősítése és egy nemzetközi élvonalba tartozó oktató-kutatóhely fenntartása.

 

 Rólunk írták

 

Simon Szimonetta Nórának hívnak, másodéves hallgató vagyok a Budapesti Corvinus Egyetem vidékfejlesztési agrármérnök szakán.

Vidéki kisfaluban felnőve lehetőségem nyílt közel kerülni az agrárium különböző ágazataihoz, ennek köszönhetően régóta figyelemmel kísérhetem a szektorban zajló történéseket, változásokat. Így hát nem volt nehéz feladat az ideális szakma kiválasztása.

Egyetemi tanulmányaim mellett 2019. tavasza óta titkári tisztséget töltök be a Corvinus Agribusiness diákszervezetben, ahol a szervezet adminisztratív feladatait látom el.

Az egyetemen eltöltött első év alatt tanáraimnak és az általuk tanított tárgyaknak köszönhetően érdeklődéssel fordulok az agrárium felé.

2019 őszén a Tanszéken vagyok demonstrátor, amiben az keltette fel leginkább az érdeklődésem, hogy segíthetem a számomra legérdekesebbnek talált tárgy szemináriumait, tanáraim munkáját, diáktársaim szakmai fejlődését. Ezen felül a Tanszéken folyó munkálatokba való bekapcsolódás és kutatásokban való részvétel hozzájárulhat szakmai eredményességemhez.

Úgy érzem kitartásommal, precízségemmel és lelkesedésemmel megkönnyíthetem az oktatók tevékenységét, valamint hozzájárulhatok a vidékfejlesztési agrármérnök szakos hallgatók szakmai előmeneteléhez.2017-ben végeztem a GVAM-on, jelenleg az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítványnál dolgozom, üzleti elemző asszisztensként.

Ami elsőre eszembe jut a (G)VAM képzésről, az a sokszínűsége: a klasszikus közgazdasági tárgyak mellett helyet kapott többek között az uniós agárpolitika és a vidékfejelsztés kérdésköre is,
de foglalkoztunk növénytermesztéssel és állattenyésztéssel is.

Ez a komplexitás adott alapot az összefüggések megértéséhez, feltérképezéséhez, és biztosított lehetőséget arra,
hogy itteni tanulmányaink után sokféle területen tudjunk továbbtanulni, elhelyezkedni.
 
Az elmélet mellett a gyakorlat legalább olyan fontos egy-egy terület elsajátításában, éppen ezért számos külsős előadó adta át tapasztalatait.

A Tanszék oktatóitól az órákon kívül is sokat tanulhattunk, és támogató hozzáállásukat mi sem bizonyítja jobban, mint a közös kutatások, publikációk vagy a sikeres (O)TDK dolgozatok.


Corvinusos siker a AGROVIRTUS nemzetközi agrobusiness versenyen


2019. november 20-án Gödöllőn rendezték meg az AGROVIRTUS verseny döntőjét, ahol az Agro Mater Corvinusos csapat 100, köztük 22 külföldi induló között a 2. helyezést szerezte meg. A csapat tagjai:  Borda Áron, Czirkl Dorottya, Peák Adrienn és Simon Szimonetta voltak, míg a csapatvezető Németh Szabolcs. Mindannyian Vidékfejlesztő Agrármérnök Szakos hallgatók vagy hallgatóink voltak. Külön megtiszteltetés, hogy a rangos zsűriben Tanszékünk egyetemi docense, Mezőszentgyörgyi Dávid is helyet foglalt. Gratulálunk!

 

 

Utolsó frissítés: 2019.12.08.