Február - 2020
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Hallgatói beszámoló - 2008/09

Universität Passau

Csanádi Gabriella

Szeptember közepén utaztam ki Passau városába. Első pillanattól kezdve beleszerettem a nyugodt légkörbe, a friss levegőbe és mindenhol kedves emberek vettek körül. Egy hónappal az egyetem kezdése előtt elkezdődtek a külföldi hallgatók „összerázó” programjaik, valamint a nyelvi felkészít kurzus, melyet csak az őszi félév előtt tartanak, és nagyon hasznos mindenki számára. Az első perctől kezdve az AEGEE tájékoztatott minket a  programokról, eseményekről, és a jelentkezési határidőkről. Külön program keretén belül fedeztük fel a várost két helyi diák vezetésével, hallgatók prezentációján keresztül megismertük a „neptun” rendszert. Közben a nemzetközi iroda segítette az adminisztrációs dolgokat intézni, és szervezett kisebb-nagyobb kirándulásokat. Így lehetőségünk volt elutazni egy 4 napos kirándulásra Berlinbe. Jártunk a bajor erdőben, Salzburgban, Münchenben, később a karácsonyi vásáron Nünbergben. Az orientációs hetek végére már rengeteg új ismerst szereztem, akikkel közösen jártunk a későbbiekben az órákra. Az oktatás nagyban hasonlít a mi egyetemünkön megszokotthoz, így nem volt nehéz megszokni az eladásokat, szemináriumokat. Nagyon sok tantárgy van, melyet mind a két egyetemen lehet tanulni, így van lehetőség, hogy elfogadtassuk a hazai egyetemen őket.
Félév közben nem volt semmiféle extra munka a tantárgyakkal kapcsolatban, így lehetőségünk nyílt további ismeretségeket kötni az esti sörözések alkalmával. Minden héten fergeteges bulik vártak a diákokra az Óvárosban, de rendszeres AEGEE által szervezett eseményeken is lehetőségünk nyílt megismerni a többi ország kultúráját. Számos más lehetőség is van még a városban, ahol egy kicsit kikapcsolódhat az ember: voltam színházban, moziban, de egy kis séta az Inn folyó partján is felfrissíti az embert.
Rengeteg élménnyel és új barátsággal tértem haza. Örülök, hogy részt vehettem ezen a külföldi „kirándulás”-on. Remélem nemsokára újra lehetőségem nyílik elutazni Passauba egy kis kikapcsolódásra.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.