Május - 2017
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 24 25 26 27 28
29 30 31  

CORVINUS TUDÁSTŐZSDE

A Budapesti Corvinus Egyetem képzési kínálata 2016 szeptemberétől a Székesfehérvári Campuson is elérhetővé vált. Egyetemünk a várossal szoros együttműködésben kiemelt fontosságúnak tartja a helyi és környékbeli, de a messzebbről a városban tanulni vágyó diákok székesfehérvári felsőoktatásban való részvételét, ezzel a város szakmai, kulturális, gazdasági fejlődését.

Ennek elősegítését célozza a Corvinus Tudástőzsde című szakmai program, amelyre 2017. június 12. és 15. között (a tanév utolső hetében) kerül sor az egyetem székesfehérvári kampuszán (Székesfehérvár, Budai út 43.).

Az országosan egyedülálló programot elsősorban a helyi és környékbeli középiskolás diákoknak kínáljuk. A szakmai napok célja, hogy a diákok betekintést nyerhessenek az egyetemi munkába, megismerkedhessenek a Corvinus-egyetemhez és Székesfehérvárhoz köthető előadókkal, oktatókkal és az egyetem e rendezvénnyel is elősegíthesse a helybeli diákok pályaválasztását.

A 2017-es program koncepciójának középpontjában a kapcsolat/hálózat fogalma áll. A diákok kíváncsiságára építő, népszerűsítő tudományos foglalkozások a kulcstéma (A kapcsolatok különféle értelmezései) köré épülnek.

A diákok - az iskolai munkarendjükhöz igazodva - 45 és 90 perces programokon vehetnek részt: interaktív előadásokon, gyakorlatokon, műhelymunkában. A Campusra látogató osztályokat, osztályfőnökükkel/ kísérő tanárukkal együtt egy napig látjuk vendégül.

Az esemény részletes programterve immár itt is elérhető, folyamatosan frissülő információkat, újdonságokat pedig a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus Facebook-oldalon találhattok.

Sportközgazdász képzés a Székesfehérvári Campuson

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi kara 2017 szeptemberétől elindítja Székesfehérvári Campusán, Sportközgazdász mesterképzését nappali munkarendű, állami és önköltséges finanszírozási formában.

A szakon végzett hallgatók alkalmasak a hazai és nemzetközi sportélet gazdasági területein közép- és felsővezetői feladatok ellátására.

A szaktantárgyak között szerepel többek között: Sportinformatika-analitika, Diplomácia-sportdiplomácia, Sport- és rendezvénymenedzsment, Sportmarketing-média, Sport- és közbeszerzési jog. A képzés stratégiai partnerei között olyan ismert vállalatokat találunk, mint a Hungaroring Zrt., az Alba Fehérvár, a Lagardère, a Groupama Aréna, az Ostermann F1 Kft. vagy a Talmácsi Group. 

További információ a szakról és más induló képzéseinkről

Mit érdemes eltanulni az Újvilágtól? A vállalkozószellemet! – Trash Talk a Corvinus Beetetőben


Negyedszer nyíltak meg a Corvinus Székesfehérvári Campus előadójának ajtói a Corvinus Beetető programsorozat érdeklői előtt. Új sportközgazdász mesterképzésünk meghirdetését követően vendégeink, Tőrös Balázs és Kovács Sándor beszéltek az amerikai ligákról, szenvedélyről, és arról, hogy lehet sikeres talk show-t csinálni tévés tapasztalat nélkül.

 

Tovább

A sikert akarni kell - a Cloud 9+ volt a Corvinus Beetető vendége

A Corvinus Beetető sorozat harmadik felvonásában a Cloud 9+ két tagja, Szivák Zsolt énekes, és Kollár Márk dobos beszéltek karrierjükről, a zenei élet üzleti részéről és a nehézségekről, amikkel egy frissen alakult zenekar szembenéz.

Tovább

Munkahely az egyetem mellé? A Corvinus első duális hallgatói mesélnek tapasztalataikról

A Corvinus szeptembertől kínál Székesfehérváron duális alapképzéseket. Ha többet szeretnél megtudni erről a képzési formáról, olvasd el az interjúnkat a Székesfehérvári Campus két elsőéves hallgatójával, Virággal és Ferenccel, akiket az első hónapokról kérdeztünk.

Tovább

Kérdések és válaszok napja a Corvinus Székesfehérvári Campusán

Jelentős érdeklődés mellett zajlott a Székesfehérvári Campus január 12-i nyílt napja. Az eseményen az érdeklődők megismerkedhettek az egyetemi órák hangulatával, és választ kaphattak a duális képzéssel kapcsolatos kérdéseikre is. 

Tovább

6+1 érv a Székesfehérvári Campus mellett

A Corvinus új bázisa, a Székesfehérvári Campus ugyanolyan magas színvonalú képzéseket kínál, mint budapesti intézményünk, azonban egyéb sajátosságai különösen vonzóvá teszik a felvételi előtt állók számára.

Összeszedtünk hat plusz egy érvet, hogy miért jó választás Fejér megye székhelye a tavasszal érettségizők számára, különösen, ha az egyetemi évek alatti megélhetés is fontos szempont számukra.

Tovább

Induló képzések a 2017/2018-as tanévben

A Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán a 2017/2018-as tanévben az alábbi szakokra várjuk a jelentkezőket:

Alapképzések:

– Gazdálkodás és menedzsment (Nappali)

– Pénzügy és számvitel (Nappali)

– Gazdaságinformatikus (Levelező)

Mesterképzések:

– Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (Levelező)

– Kommunikáció- és médiatudomány (Levelező)

– Sportközgazdász (nappali)

Ide kattintva bővebben is tájékozódhat induló alap- és mesterképzéseinkről

Jó humor, alázat, kitartás – Tóth Máté a Tibi atya-bizniszről

Csak üssön! Ez akár a mottója is lehetne a Spin-Off Klubbal közösen szervezett Corvinus Beetető tegnapi vendégének, Tóth Máténak, aki az egyetem Székesfehérvári Campusán osztotta meg tapasztalatait az érdeklődőkkel. Az átütő hatás ugyanis vállalkozásának két fő pillérét: a fröccsöt és a humort is jellemezi. 

Olvasd el a teljes beszámolót!

Ne legyenek túl céltudatosak… – Tanulj? Dolgozz? Vállalkozz? konferencia Székesfehérváron

Miért állnak nagyszerű lehetőségek ma a fiatalok előtt? Mi kell ahhoz, hogy sok startup cég legyen Magyarországon? Hogyan lehet összeegyeztetni a munkát a tanulással? Ezekről a kérdésekről beszéltek az előadók a Székesfehérvári Campus konferenciáján. 

Kattints ide a teljes beszámolóhoz!

Rögtönzött videók? Francokat! – Szirmai Gergely volt a Corvinus Beetető első vendége

Az ország egyik legfelkapottabb youtubere a színültig telt nagyelőadóban, 130 fiatal előtt beszélt a Hollywood Hírügynökség-sztoriról a Corvinus Egyetem székesfehérvári campusán az egyetem és a Spin-Off Klub szervezésében. 

Kattints ide a teljes beszámolóhoz! 

 

Tudj meg mindent a duális képzésekről!

 

 

Nyílt próbaérettségi nap Székesfehérváron is

A Corvinus egyetem diákszervezete, a Studium Generale (SG) az idei felvételi időszakban is megrendezi Nyílt Próbaérettségi napját, ezúttal február 18-án. A vizsga megírására az ország több pontján, így Székesfehérváron is lehetőség lesz. Az SG-sek három tantárgyból, matematikából, történelemből, illetve elméleti/üzleti közgazdaságból biztosítanak lehetőséget arra, hogy a középiskolások vizsgaszituációban kipróbálják, milyen lesz érettségizni. Mindhárom tantárgyból közép- és emeltszinten is ingyenesen lehet vizsgát tenni. A beadott dolgozatokat az SG-sek kijavítják, és igény esetén személyesen is konzultálnak a próbavizsgázóval az eredményről.  

Gratulálunk a nyerteseknek!

Lezárult a hashtag-játékunk, megtaláltuk a Székesfehérvári Campus lány- és fiúmosolyát!

A Campus lány mosolya, Fülöp Adrienn Anett egy Samsung tablettel, a Campus fiú mosolya, Horváth István Kálmán pedig egy FEZEN bérlettel gazdagabban vághat bele a nyárba, s várhatja velünk együtt a szeptembert, amikor is #CorvinusosLeszek!

Gratulálunk a nyerteseknek!

A nyár folyamán is látogassátok az oldalunkat, hasznos információkkal várunk Titeket!

 

 

 

 

A Székesfehérvári Campus videója

Flash is required!

Utolsó frissítés: 2017.05.22.