Július - 2018
H K S C P S V
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Üdvözöljük az Informatikai Szolgáltató Központ Ügyfélszolgálatának honlapján!

Ügyfélfogadási idő: 

Hétfő: 09:00-15:00

Kedd: 09:00-15:00

Szerda: 09:00-15:00

Csütörtök: 09:00-15:00

Péntek:09:00-13:30

 

Helyszín: Sóház épület (Fővám tér 13-15.) fszt. 15.

e-mail elérhetőség:ugyfelszolgalat(kukac)uni-corvinus(pont)hu

Telefonos elérhetőség: 06 1 482 7501

 

Szolgáltatások és a hozzájuk tartozó igénylő lapok Dolgozók részére

CUSMAN felhasználói azonosítóval kapcsolatos ügyintézés

A CUSMAN rendszer (Központi Felhasználói Adminisztrációs rendszer) célja, hogy az informatikai szolgáltatásokat egy felületen lehessen kezelni. A különböző szolgáltatások eléréséhez egyetlen azonosító-jelszó páros tartozik.

 • A szolgáltatás igényléséhez szükséges kitölteni a szolgáltatás igénylő dokumentumot.  CUSMAN felhasználói azonosító igénylő űrlap.
  • PHD oktatók számára: szintén a fenti dokumentum kitöltése szükséges, kiemelten figyelve a második oldalon található PHD nyilatkozat tudomásul vételére, mert az igénylő űrlap leadása után a hallgatói azonosítóhoz tartozó levelezés, az S meghajtó és az Office 365 tartalma elveszik. Amennyiben szükséges, a kívánt adatokat a dokumentum leadása előtt szükséges lementenie az igénylőnek. 
  • PHD Request, kizárólag a külföldi PHD Hallgatók számára kialakított nyilatkozat angol nyelven. A CUSMAN felhasználói azonosító igénylő dokumentummal együtt szükséges eljuttatni az ISZK Ügyfélszolgálatára. 

 • Cusman azonosító hosszabbítása indokolt esetekben:kilépő Alkalmazottak esetén felmerülhet, hogy egyes informatikai jogosultságokat a kilépést követően is szeretnének megtartani. Az Informatikai Szolgáltató Központ meghatározott időszakra (legfeljebb 1 év) indokolt esetben engedélyezheti a további használatot. A kitöltött és megfelelő aláírásokkal, pecséttel ellátott dokumentumot az Irodánkba szükséges eljuttatni. Amennyiben a megjelölt időszakot követően is szükséges egyes jogosultságok használata, évente újra hosszabbítható. Cusman felhasználói azonosító hosszabbítás.

A kitöltést követően a kijelölt aláírásokkal és pecséttel ellátott igénylő dokumentumokat az Ügyfélszolgálatunkra várjuk: Sóház fszt. 15.

 

CUSMAN ügyintézés Hallgatók esetén

A Budapesti Corvinus Egyetem informatikai rendszereinek (informatikai laborok, egyetemi email, portál, e-learning rendszerek, stb.) használatához központi felhasználói azonosító (CUSMAN Kód) és jelszó szükséges.

Hallgatók esetében a NEPTUN kód és a CUSMAN kód gyakorlatilag azonos (csak a NEPTUN kód nagybetűkből áll a CUSMAN kód pedig végig kis betű).

A Hallgatóknak nem szükséges CUSMAN azonosítót igényelni, mert a NEPTUN rendszerből automatikusan kerülnek át az adataik, de ahhoz, hogy használni tudják az ehhez kapcsolódó felületeket először szükséges megadniuk a kezdeti jelszavukat az alábbi linken keresztül:

CUSMAN rendszer kezdeti jelszó megadása

Hallgatói CUSMAN ügyintézés:új jelszó igénylése, VPN igénylés

A WIFI használatához nincs szükséges VPN-re: a CORNET-EAP hálózatot kiválasztva a CUSMAN azonosító és jelszó beírását követően már működik az internetelérés.

CUSMAN felhasználókezelés

A CUSMAN felhasználói felület az alábbi linkre kattintva érhető el.

A felületre belépve lehetséges a jelszóváltoztatás.

Jelszó probléma esetén (sikertelen belépés, elfelejtett jelszó stb.) személyesen szükséges befáradni Ügyfélszolgálati Irodánkba.

A felhasználói felületen megtekinthetőek az azonosítóhoz tartozó informatikai jogosultságok, személyes adatok. Az egyetemi e-mail címekhez lehetőség van egyénileg beállítani e-mail továbbítási címet.

CUSMAN - GY.I.K.

A CUSMAN rendszerrel kapcsolatos gyakran felmerülő kérdések - és válaszok: GY.I.K.

Vezetékes telefon szolgáltatás

A vezetékes telefonszolgáltatással kapcsolatos információkért kérjük, kattintson a megjelölt linkre.

Kilépő dolgozó elszámolási lapjával kapcsolatos ügyintézés

Az alábbi elszámolási tárgyakkal kapcsolatos aláírásokat az Ügyfélszolgálat adja:

 • Egyetemi Telefonkönyvből való törlés: kérjük a Kolléga nevéhez tartozó mellék feltüntetését.
 • Telefonkód visszaszolgáltatás
 • E-mail cím törlése (ténylegesen az egész CUSMAN rendszert érinti): kilépő Alkalmazottak esetén felmerülhet, hogy egyes informatikai jogosultságokat a kilépést követően is szeretnének megtartani. Az Informatikai Szolgáltató Központ meghatározott időszakra (legfeljebb 1 év) indokolt esetben engedélyezheti a további használatot. A kitöltött és megfelelő aláírásokkal, pecséttel ellátott dokumentumot az Irodánkba szükséges eljuttatni. Amennyiben a megjelölt időszakot követően is szükséges egyes jogosultságok használata, évente újra hosszabbítható. A dokumentum letöltéséhez kérjük kattintson ide.
 • Egyetemi mobiltelefon flotta csatlakozás: Amennyiben nem volt az egyetemi flotta tagja a kilépő dolgozó, nincs további teendő az aláírásért.

Az Egyetem közalkalmazottai esetén, akik önként csatlakoztak a flottához: a flottából való kilépés intézése a kilépő feladata. A kilépés előtt legalább 2 héttel szükséges jelezni az Ügyfélszolgálat felé, hogy milyen módon lép ki a flottából. Lehetőség van az előfizetés megtartásával kilépni, ebben az esetben e-mailben szükséges jelezni feltüntetve az érintett előfizetéseket és személyes adatokat (név, édesanyja neve, szem.ig. szám, állandó lakcím, számlázási cím). Az adatokat továbbítjuk a Szolgáltató felé, majd továbbítjuk a kilépő felé az előfizetési szerződés módosítást, amit a kilépőnek szükséges aláírnia. Innentől számítva kb. 1-2 héten belül történik meg a tényleges átírás. Amennyiben megtörtént a kilépés a flottából, az Ügyfélszolgálat aláírja a körbejáró dokumentumon a flottát érintő részt.Ha 30 nap múlva sem hagyta el a flottát, az ISzK kezdeményezi a Telekomnál a telefonszám megszüntetését.

Amennyiben a kilépő a telefonszám megszüntetését választja, azt is e-mailben szükséges jelezni az Ügyfélszolgálat felé. Leghamarabb az ügyfélszolgálat jelzésétől számított 8. napon történhet meg a telefonszám megszüntetése.

Egyetemi kerettel rendelkező Kollégák kilépése esetén az ügyintézés menete: amennyiben a telefonszámot szeretné megtartani a Kilépő ugyanaz az eljárási rend, mint az önként csatlakozott flottatagok kilépése esetében. Ha a telefonszámot nem szeretné megtartani a kilépő dolgozó, minden esetben a Kötelezettségvállalónak szükséges nyilatkoznia, hogy mit szeretnének a továbbiakban:

o   Telefonszán megszüntetése: A Kötelezettségvállalónak írásban szükséges jelezni az Ügyfélszolgálat felé. A Kapcsolattartó jelzését követően 8 nap múlva történik a szám megszüntetése a Szolgáltatónál.

o   Előfizetés átadása másik Kolléga felé: Szükséges kitölteni az Egyetemi kerettel rendelkező kollégák esetén használatban lévő csatlakozási dokumentumot, feltüntetve, hogy „Meglévő telefonszám” átadásáról van szó. Ezen a dokumentumon szerepelnek az új használó adatai is. A kitöltött, pecséttel ellátott dokumentumot szükséges pénzügyileg is ellenjegyeztetni, ha módosítás történik a kerettel kapcsolatban annak is szerepelnie szükséges. 

 • Névre szóló számítógép áthelyezése más névre vagy leadása: az ISZK nyilatkozatának leadása után kerül aláírásra (a megjelölt aláírásokkal és pecséttel ellátott dokumentum esetén).

Utolsó frissítés: 2018.01.08.