Február - 2020
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

 

A kiutazás előtt:

 • A külföldi egyetemre történő jelentkezéshez szükség lehet angol nyelvű indexkivonatra (az ún. transcriptre), melyet érdemes időben előkészíteni (intézni a karokon lehet).
 • A külföldi egyetem saját jelentkezési határidejének figyelembe vételével a jelentkezés, szállásjelentkezés és tárgyfelvétel intézése (intézményenként eltérő).
 • A külföldi egyetem fogadólevelének, ill. információs csomagjának megszerzése (intézményenként eltérő).
 • Szükség esetén: védőoltás!
 • Útlevél és más dokumentumok (pl. vízum) beszerzése, rendezése (további információ a konzulátusok honlapján).
 • Learning Agreement megkötése a fogadó és a küldő intézménnyel, e-mailen keresztül. A mindhárom fél által aláírt, lepecsételt dokumentum szkennelt változatát elküldeni a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címre.
 • Megfelelő (a részképzési időszak teljes időtartamára szóló és az adott országban érvényes) egészség és baleset biztosítás beszerzése (egyeztetve a fogadó intézménnyel). A biztosítási kötvény elküldése a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címre. A kötvényen látszódnia kell a biztosított személy nevének, a biztosított időszak kezdetének és végének/hosszának, a biztosítási feltételeknek (baleset + felelősség biztosítás kötelező), a kötvényszámnak / ügyfél azonosítószámnak.
 • Adatlap kitöltése, majd a kitöltött adatlap elküldése a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címre.
 • Szerződéskötés: a támogatási szerződést a programkoordinátor (Vattay Zsófia, E.25 iroda) készíti el az adatlap és a biztosítási kötvény beküldését követően.
 • Nagyon fontos: a külföldi részképzés ideje alatt a BCE-n aktív hallgatói státusszal kell rendelkezni, így még kiutazás előtt az adott félévre történő beiratkozásról se feledkezzen meg!
Az ösztöndíj folyósításának feltétele: A hallgató és a Corvinus Egyetem két képviselője által aláírt támogatási szerződés és a mindhárom fél (BCE, fogadó intézmény, hallgató) által aláírt és lepecsételt Learning Agreement megléte.

A kiutazás alatt:

 • Amennyiben nem sikerült kiutazás előtt aláíratni a Learning Agreementet a fogadó intézménnyel, akkor a fogadó intézménybe történt megérkezés után kell aláíratni azt a fogadó egyetem koordinátorával, és vissza kell küldeni e-mailben a BCE kari koordinátorának, a kiérkezéstől számított két héten belül, majd a mindhárom fél által aláírt LA-t el kell küldeni a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címre. 
 • A változásokat (melyeket a kari koordinátorokkal előzőleg e-mailben jóváhagyatnak) a LA "during the mobility" részén kérjük feltüntetni, amit a kinti koordinátorok aláírása után a kinti tárgyfelvételi időszak végét követő két héten belül e-mailben vissza kell küldeni a BCE kari koordinátorának  és alá kell íratni vele, majd a mindhárom fél által aláírt ún. LA changest el kell küldeni a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címre.
 • Kérjük, a megérkezését követő egy héten belül írassa alá a validation form első felét a fogadó intézmény koordinátorával. A nyomtatvány második felét pedig tanulmányai befejeztével, de még hazautazása előtt írassa alá. Mindkét esetben küldje el e-mailben az aláírt nyomtatványt a BCE Nemzetközi Irodájába a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu  címre.
 • A hallgató köteles a fogadó egyetemen az órákat látogatni, és a felvett tantárgyak mindegyikéből levizsgázni.

 

A hazaérkezést követően:

 • A Nemzetközi Iroda részére az eredményekről az igazolást (Transcriptet) el kell küldeni a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címre, illetve a tárgyakat a karokon el kell fogadtatni, az indexbe és a Neptunba be kell vezettetni.
 • Összefoglaló élménybeszámolót kell készíteni magyarul 3-5 oldal terjedelemben. A beszámoló tartalmazza a külföldi tanulmányi idő leírását, különös tekintettel a tanulmányi (tantárgyak, oktatók, követelmények, stb.), gyakorlati (szállás, árak, tömegközlekedés, megélhetés stb.), kulturális, nyelvi, szociális és személyes tapasztalatokra. A tartalmi beszámolót e-mailben kérjük elküldeni a creditmobility(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címre. Kérjük, hogy amennyiben lehetséges, fényképekkel is gazdagítsák a beszámolót.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.