November - 2019
H K S C P S V
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések

 • Mi a lényeges különbség a Nemzetközi gazdálkodás és a Gazdálkodási és menedzsment szak között?

- Alapvetően mindkettő gazdálkodási ismereteket nyújt, a törzsanyag mindkét szakon a közgazdasági, módszertani és üzleti alapozó ismeretekből áll. Míg az első általában foglalkozik a gazdálkodási kérdésekkel, addig a nemzetközi gazdálkodás szak a nemzetközi folyamatokra, az EU folyamatokra való kitekintésre és a legalább két idegen nyelvű szakmai kommunikációs készségre helyezi a hangsúlyt.

- További információk a honlapon.
http://www.uni-corvinus.hu/index.php?id=12314

 • Milyen tárgyakat kell tanulni a képzés során? 

A képzések tematikái, tárgyai megtekinthetők honlapunkon a hallgatóknak szóló információk között, a www.uni-corvinus.hu/gkar >> Hallgatók>> Operatív tantervek oldalon.

 • Van-e átjárhatóság a szakok között?

Átjárhatóság csak az azonos képzési területhez tartozó képzések között van az alapképzés időszakában első év után. De például nincs átjárás a gazdaságtudományok és az Informatikai képzési terület között.

 • Hol lehet elhelyezkedni az adott szakkal?

Végzős diákjaink keresettek a munkaerőpiacon, a legkülönbözőbb méretű gazdálkodószervezeteknél ( kis-,  és középvállalkozásoknál-, multicégeknél, költségvetési intézményeknél, nonprofit szervezetekben. 

 • Milyen fizetéseket lehet keresni a szak elvégzése után?  

A Corvinus Egyetemen végzett diákok általában a versenyszférában helyezkednek el, így versenyképes jövedelemmel rendelkeznek. Karunk a közelmúltban nyerte el az EQUIS akkreditációt, amely tovább növeli diplomáink értékét.

 • Ki segít gyakorlati helyet találni?  Van-e Karrier Iroda?

A gyakorlati hely megtalálásában a  Corvinus Egyetem Karrier Irodája segíti  a hallgatókat.
Az  Iroda évi két állásbörze  (tavaszi-őszi) szervezésével, karriertanácsokkal, elhelyezkedési tippekkel  segíti a hallgatókat az  álláskeresésben.

 • Van-e lehetőség külföldön történő tanulásra ? 

Az egyetem kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, tagja az üzleti iskolák nemzetközi szövetségének.(CEMS , PIM). Kettős diplomát adó DSG képzésünk is van továbbá különböző  (Erasmus, stb ) pályázatok keretében pályázhatnak  külföldi tanulmányokra hallgatóink.

 • Mik a várható ponthatárok?

A várható ponthatárokat nem tudjuk megadni, hiszen az adott évben az aktuális felvételi eljárás része. Iránymutatóul szolgálhatnak a korábbi évek felvételi ponthatárai, melyek a www.felvi.hu oldalról letölthetők.

 • Ha angol nyelvű képzésre jelentkezik jár-e többletpont a képzés oktatásának nyelvéből?  

A jelenlegi felvételi feltételek szerint a képzés oktatásának nyelve alapján nem jár többletpont.

 • Kell-e nyelvi hozzájárulást fizetni az idegen nyelvű támogatott  szakokon?

Igen, az idegen oktatási nyelvű támogatott szakokon nyelvi hozzájárulást kell fizetni.  Az erre vonatkozó információk a „Jelentkezés és a felvétel sajátos feltételei „ között találhatók.
A gazdálkodási és menedzsment (angol nyelven) és a nemzetközi gazdálkodás (angol nyelven) alapképzési szakoknál az eredményes tanuláshoz nyelvtudás szükséges,
angol nyelvből általános vagy szakmai, B2 (korábban középfokú)  komplex (korábban C típusú) nyelvvizsga megléte szükséges,  amit a felvételi eljárásban igazolni kell. A gazdálkodási és menedzsment (angol nyelven) és a nemzetközi gazdálkodás (angol nyelven) alapképzési szakon államilag támogatott képzésben résztvevők is fizetnek idegen nyelvi hozzájárulást

 • Milyen az egyetemi légkör, hangulat, társaság?

Az egyetemen pezsgő társadalmi-, tudományos- és  kulturális diákélet  zajlik, amelyről színes diákszervezetek (  szakkollégiumok, stb.) gondoskodnak.  

 • Van-e ösztöndíj lehetőség?

A beiratkozás után szintén a hallgatóknak szóló információk között találhatók az ösztöndíj lehetőségek (szociális-, tanulmányi, stb ), melyekkel a Hallgatói Szociális Bizottság foglalkozik.

 • Át lehet-e kerülni költségtérítéses szakról támogatott szakra?

Átkerülésre csak akkor van lehetőség, ha a támogatott szakon felszabaduló hely van. 

 • Mi az az ISP? Magyarul is jó lenne róla olvasni!

Az ISP az idegen nyelvű, nemzetközi programokkal foglalkozó szervezeti egység neve a Gazdálkodástudományi Karon, az International Study Programs név rövidítése.

 • Ha asztmás és allergiás vagyok, kaphatok-e többletpontot fogyatékosság címen?

Nem.

 • Van-e mód átjelentkezésre más intézményből?

Átjelentkezésre más intézményből a Kari Szabályzat alapján csak képzési területeken belül, szakról szakra és költségtérítéses képzésre van mód. További részletek a portal.uni-corvinus.hu/index.php oldalon találhatók.

 • Kihez tudok fordulni, ha nem találtam választ a kérdéseimre?

Felvételivel foglalkozó ügyintézőnk, Fábry Zoltánné segít megválaszolni.
Telefon: (1) 482-5559
E-mail: felvi.gtk(kukac)uni-corvinus(pont)hu

További információkkal kapcsolatban kérem, látogassanak el honlapunkra,

www.uni-corvinus.hu/gkar/felveteli

 

Utolsó frissítés: 2019.03.11.