Április - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04 05
06 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  

Elérhető szakdolgozati témák

Az alábbi szakdolgozati témajavaslatok civil szervezetektől és társadalmi vállalkozásoktól érkeztek be hozzánk kérdés vagy igény formájában.

Amennyiben bármely téma felkeltette az érdeklődésed, egyeztess a konzulenseddel és vedd fel velünk is a kapcsolatot.

Szervezet

Szakdolgozati téma

Státusz

Beérkezés

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A civil szféra iránt nyitott támogatói kör feltérképezése, attitűdjének, motivációjának vizsgálata, potenciális nagyságrendjének feltérképezése. A magyar lakosság támogatásokkal kapcsolatos viszonyulásának vizsgálata, a magyar sajátosságok beazonosítása. A civil szervezetek számára értékes kulcsüzenet(ek) azonosítása.

Elérhető

2018. november

"Jövőt nekik is"Alapítvány

Számos fejlesztő foglalkoztatási formában tevékenykedő műhely készít termékeket piacra (Autistic Art, Búzairág Alapítvány, Tordasi Műhely, Salva Vita, Igazgyöngy Alapítvány, Fruit of Care, stb.) Mik az előnyei és hátrányai, annak ha valaki önmaga értékesít vagy ha hálózatban (pl. gyűjtő jellegű webáruház)? Elvesztik a csatlakozók az identitásukat ebben a folyamatban?

Elérhető

2018. december

Neurodiversitas Alapítvány

Alapítványunk autistákkal foglalkozik 3 éve. A terület sajátos módon rengeteg üzleti ötletet generál, például van Autista Művészképző Akadémiánk, Támogatott Önkéntesség Programunk autista fiatalok számára a Magyar Nemzeti Galéria önkéntes programjával együtmműködésben, és egy félig megírt üzleti tervünk egy innovatív munkaerőpiaci elhelyezkedést támogató szolgáltatáshoz, miközben már folynak az elhelyezések 1 éve. Ilyen és hasonló projektek közül közösen választva szeretnénk szakdolgozati feladattá tenni egy innovatív üzleti terv kidolgozását.

Elérhető

2018. december

Civil Support Közhasznú Nonprofit Kft.

Milyen tényezők támogatják és melyek akadályozzák a társadalmi hatásmérés hazai elterjedését? Hogy terjedt el külföldön a hatásmérés, és mit lehet ezekből a legjobb gyakorlatokból Magyarországon megvalósítani?

Háttér infó: nemzetközi szinten a támogatók és társadalmi befektetők egyre nagyobb hányada várja el a civil szervezetektől és társadalmi vállalkozásoktól a társadalmi hatás mérését és menedzsmenjét. Emellett a hatásmérés nem csak donor elvárás, hanem jól felépítve az egyik leghatékonyabb menedzsment eszköz, amely a pénzügyi mutatók mellett az impact KPI-okat is meghatározza, és közvetlen visszacsatolást hoz létre a stratégia és az operatív működés között.

Háttér info 2: a Civil Support társadalmi célú szervezeteket fejleszt, és elég sok projektünk futott és fut hatásmérés témakörben, (pl: www.impactacademy.hu), ehhez a szakdolgozathoz rengeteg szakmai támogatást tudunk biztosítani.

Elérhető

2018. december

HAT Alapítvány

Humán területen működő induló vállakozások számára indítunk co-working inkubátor irodát. A cél, hogy a kezdő vállalkozások megerősödjenek, ki tudják fejleszteni a "minimálisan működő terméküket". Alapvető stratégiát alkossanak, felkészüljenek befektetőkkel való tárgyalásra, pitchre. Elsősorban IT területen működő vállalkozásokat akarunk bevonni.

Hogyan tervezzük meg a stratégiát? Milyen kiválasztási szempontokkal dolgozzunk? Milyen inkubációs folyamatot tervezzünk? Hogyan alakítsuk ki az igényfelmérést? MIlyen lépesek előzzék meg a toborzást?
Van kapcsolatunk fiatal vállalkozókkal, és egy üzleti angyalbefektetői körrel. A program végcélja e két terület hatékony együttműködésének megtermtése.

Elérhető

2018. december

AdniJóga

Adományalapú jógaórák árképzése.
A társadalmi vállalkozás koncepciója letölthető innen

Az AdniJóga egy társadalmi kezdeményezés, célja, hogy a jógát olyanokhoz is eljuttassa, akiknek máshogy nem lenne lehetősége megtapasztalni a gyakorlás általi nyugalmat. Pop-up órák Budapest különböző pontjain vannak: a szabadban, koncertteremben, kávézóban, akár cégeknél is, ahol a résztvevők dönthetik el, hogy mennyit fizetnek a saját és egyben mások jógaórájáért.

Úgy szeretnénk árazni a szolgáltatásunkat, hogy széles körben elérhető maradjon a jógagyakorlás, mégis a pénzügyi fenntarthatóság irányába tudjon mozdulni. 

Elérhető

2018. szeptember

AZTA! közösségi barkácsműhely 

• crowdfunding, azaz közösségi finanszírozás kérdései
• társadalmi vállalkozás üzleti tervezése: egy 350 m2-es felújított közösségi tér, műhely, üzlethelyiség működtetése (tanfolyamok, workshopok, céges rendezvények, bérbeadás, egyéb tevékenység)

Elérhető

2018. szeptember

Habitat for Humanity Magyarország

• lakhatással, lakhatási szegénységgel kapcsolatos finanszírozási szerkezetek
• üzleti tervezés (társadalmi vállalkozás)
• részletes témakibontás és bemutatkozás ebben a letölthető dokumentumban!

Elérhető

2018. szeptember

Stúdió K Színház

színház finanszírozási szerkezete, finanszírozhatósága 

Elérhető

2018. szeptember

Vigyél Haza Alapítvány

1. Országos kutyaivartalanítási program finanszírozási szerkezet vizsgálata, crowdfunding, pénzügyi modellezés.
2. Kutya "élelmiszerbank" finanszírozási kérdései, üzleti tervezés, pénzügyi modellezés, társadalmi vállalkozás árképzése.

Elérhető

2018. szeptember

MEGVALÓSULT SZAKDOLGOZATOK

Szervezet

Konzulens

Szakdolgozó

Intézet

Téma

BAGázs Egyesület

Gelei Andrea

Sipos Boglárka

Vállalatgazdaságtan Intézet

A BAGázs Bazár mozgó adománybolt termékazonosítási rendszerének kialakítása

Hat Alapítvány

Fodor Szabina

Kovács Fanni

Informatikai Intézet

Hat Alapítvány honlapjának újratervezése szakdolgozat keretében. A jelenlegi weboldal online megjelenés stratégiájának megújítása, a weboldal fejlesztése. Napjaink egyik fontos kérdése, hogy milyen módon alakítsa ki egy szervezet a honlapját, hogy az kellően informatív legyen és a legújabb design elvárásainak is megfeleljen. A szakdolgozat keretében a hallgató áttekintette a webfejlesztési trendeket (mobile-first design, emocionális design, tartalom alapú navigáció és hosszú görgetés) és a szervezettel közösen alakította ki az új honlapot. A szakdolgozó eközben meg ismerte a wix.com környezetet is, szem előtt tartva egy civil szervezet gazdaságossági szempontjait.

 

Jelen szakdolgozati projektek az Európai Unió, Magyarország és az Európai Szociális Alap társfinanszírozása által biztosított forrásból az EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00007 azonosítószámú „Tehetségből fiatal kutató- A kutatói életpályát támogató tevékenységek a felsőoktatásban” című projekt támogatásával jöttek létre.

Utolsó frissítés: 2020.01.22.