November - 2018
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

Fontos információk!

A TDK-val és az OTDK-val kapcsolatos minden információ itt, az egyetemi TDK-honlapon (uni-corvinus.hu/tdk) érhető el. Többek között:

Amennyiben a TDK informatikai rendszerével kapcsolatban kérdés merülne fel, fordulj bizalommal Jeney Lászlóhoz! A TDK-val kapcsolatos minden más jellegű kérést a tdk(kukac)uni-corvinus(pont)hu email-címen várjuk.

Felhívjuk a figyelmet, hogy:

 • TDK: ELINDULT A 2019. ÉVI CORVINUS EGYETEMI TDK REGISZTRÁCIÓJA! Elérhető a 2019-es versenyfelhívás, és meghirdettük az aktuális TDK-szekciókat. Válasszatok témát, keressétek meg mielőbb a választott témavezetőt, készítsétek el a SZÓKÖZÖKKEL LEGALÁBB 1500, LEGFELJEBB 2500 KARAKTERES ABSZTRAKTOT, és regisztráljatok. Regisztrálni elektronikusan kell az egyetemi TDK honlapjának "TDK-RENDSZERFELÜLET" menüpontjánál. Felhívjuk szíves figyelmeteket, hogy A REGISZTRÁCIÓ 2019. FEBRUÁR 25-ÉN (HÉTFŐN) ÉJFÉLKOR ZÁRUL.

Jó munkát kívánunk, és várunk mindenkit a felkészítőkön!

Díjak a kiemelkedő teljesítményért a hallgatói tehetséggondozásért és a tudományos diákköri munkáért

Az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács 2018-ban is díjazta a hallgatói tehetséggondozásban és a tudományos diákköri munkában mutatott kiemelkedő teljesítményeket. A díjak átadására 2018. november 21-én a TDK Mozaik Konferencia keretein belül került sor, Kiváló Mentor, Hallgatói Tudományos Kiválósági és Best Paper Díj kategóriákban, a díjakat Dr. Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora és Dr. Wimmer Ágnes, az ETDT elnöke adta át.

A Corvinus Kiváló Mentor Díj célja a TDK mozgalomban legalább tíz éve aktív oktatók, konzulensek tudományos diákköri tevékenységet támogató lelkiismeretes és eredményes munkájának elismerése. A díjazottak:

 • Bakó Barna, Buzder-Lantos Gábor, Ferenci Tamás, Jászberényi Melinda, Jenes Barbara, Matolay Réka, Michalkó Gábor István, Nagy Beáta, Neulinger Ágnes, Szántay Antal Péter, Török Gábor, Vas Réka Franciska

A Corvinus Hallgatói Tudományos Kiválósági Díj célja az egyetemi hallgatók pályafutása alatt a tudományos diákköri tevékenység keretében végzett kiemelkedő tudományos és kutatási teljesítmény elismerése. A díjazottak:

 • 1. Drabancz Áron, 2. El-Meouch Nedim Márton, 3. Kapronczay Mór, 4. Csoma Attila, 5. Vancsa Miklós Milán, 6. Welsz Edit, 7. Boldvai-Pethes Laura

A Corvinus Best Paper Díj célja a 2018. évi intézményi Tudományos Diákköri Konferencia kiemelkedő színvonalú tudományos diákköri dolgozatainak elismerése. A díjazottak:

 • Szerzők: Bendicskó Lilla, Cserni Tamás, Drabancz Áron, El-Meouch Nedim Márton, Kapronczay Mór, Koleticsné Lükő Annaróza, Palik Júlia, Pandula Bettina, Simity Milán, Sölch Tamás György, Ternován Bernadett, Teszárik Eszter, Varga Virág, Vései Viktor, Zsíros Bernadett
 • Konzulensek: Badics Milán Csaba, Banai Ádám, Fehér Péter, Keszey Tamara, Ladó Judit Mária, Majtényi Márton, Markos-Kujbus Éva, Mészáros Tamás, Michalkó Gábor, Mitev Ariel, Németh András Áron, Pogány Ágnes, Rencz Fanni, Sziva Ivett, Török Áron, Varga Ágnes, Varga Erzsébet Teréz, Vincze János

A díjakhoz gratulálunk!

Tudományos Diákköri (TDK) Mozaik Konferencia

Időpont: november 21. (szerda) 15.30–17.30

Helyszín: E Faculty Club Szalon és Konferenciaterem

Kedves TDK iránt Érdeklődő!

Az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács (ETDT) örömmel hív meg az idei TDK hivatalos nyitóeseményére, a TDK Mozaik konferenciára.

A rendezvényen adjuk át Rektor úrral a témavezetőknek és TDK-zóknak a Best Paper Díjakat, a Kiváló Mentor Díjakat, a Hallgatói Tudományos Kiválósági Díjakat.

Ezután sikeres TDK-zók előadásai következnek, végül korábbi TDK- és OTDK-helyezett hallgatók előadásaival, tapasztalt konzulensek és TDK-zók tanácsaival és sok hasznos információval szeretnénk kedvet csinálni a TDK-íráshoz. A jövő évi TDK témáit, versenykiírását, a határidőket, a szabályzatban történt változásokat is itt tesszük közzé. 

Részletes program

15.30–15.45: Megnyitó

15.45–16.00: Corvinus Hallgatói Tudományos Kiválósági Díj és Kiváló Mentor Díjak átadása

16.00–16.05: A Közgáz Diáktudós könyvsorozat 10. kötetének bemutatása

 • Wimmer Ágnes és Juhász Péter, a kötet szerkesztői

16.05–16.50: TDK válogatáskötetben megjelent, illetve díjazott hallgatók előadásai

A tavalyi helyezett TDK-zók és OTDK-zók mutatják be munkáikat

 • Pandula Bettina – Zsiros Bernadett: A képernyőtől az utazásig: A filmturizmus sajátosságai
 • Drabancz Áron – El-Meouch Nedim A szén-dioxid kvóta eredményessége a globális klímaváltozós elleni harcban
 • Kapronczay Mór – Simity Milán: Kriptovaluták, kriptoeszközök és kriptorészvények?

16.50–17.05: Miért érdemes TDK-zni?

Kari TDK-felelősök és olyan Pro Scientia Aranyéremmel díjazott korábbi TDK-zók, akik országosan képviselték már intézményünket, adnak hasznos tanácsokat a TDK folyamatával kapcsolatban.

 • Wimmer Ágnes, az ETDT elnöke és Jenes Barbara, a G Kar TDT titkára
 • Bakonyi Zoltán és Szatmári Alexandra, Pro Scientia Aranyérmesek Társasága

17.05–17.30: A 2019. évi Tudományos Diákköri Konferencia versenyfelhívása, praktikus információk a TDK-ról (szekciók, határidők, nevezés, felkészítő rendezvények); kérdések és záró gondolatok

A jövő évi TDK témáiról, versenykiírásáról, a határidőkről, a technikai teendőkről adunk tájékoztatást (pl. mikortól és hogyan lehet regisztrálni a TDK-ra) figyelembe véve a korábbi években felmerült problémás területeket. Ezen kívül az idei újításokat és a szabályzatban történt változásokat is itt teszi közzé az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács. Konkrét kérdéseiteket feltehetitek a szekciótitkároknak és az ETDT tagjainak is a szekciókkal és a dolgozatokkal kapcsolatban.

 • Berezvai Zombor, az ETDT titkára

Bízunk benne, hogy a konferencián találkozunk és idén Téged is a TDK-zóink sorában üdvözölhetünk! Mindenkit szeretettel várunk a felkészítő rendezvényeinkre is!

Tudás, technológia, társadalom a tudományos diákköri munkák tükrében című konferencia

Időpont: november 22. (csütörtök) 13.00–15.00

Helyszín: E III. elóadó

Kedves TDK iránt Érdeklődő!

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében a Best Paper Díjban részesült tavalyi TDK dolgozatokból szervezünk egy szakmai konferenciát Tudás, technológia, társadalom a tudományos diákköri munkák tükrében címmel. Érdekes témákról lesz szó.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy a szervezés megkönnyítése érdekében részvételi szándékodat jelezd a regisztrációs űrlapon!

Részletes program

 • 13.00–13.10: Megnyitó (Wimmer Ágnes, az ETDT elnöke)
 • 13.10–13.30: Sztálinbarokk Kolorcity – Avagy hogyan táncolt át a rendszerváltáson Kazincbarcika (Bendicskó Lilla)
 • 13.30–13.50: Egy ágens-alapú modell hálózatelméleti elemzése (Németh András Áron)
 • 13.50–14.10: Mátrai szállodák revenue menedzsment rendszereinek értékelése, és a technikák vendégelégedettségre gyakorolt hatásának vizsgálata (Palik Júlia)
 • 14.10–14.30: Az adatvezérelt döntéshozatal megjelenése a magyar bankszektorban (Teszárik Eszter)
 • 14.30–14.50: Az autózás új „világa”?! – Az elektromos autózás lehetőségei napjainkban (Drabancz Áron)
 • 14.50–15.00: Zárszó (Berezvai Zombor, az ETDT titkára)

Bízunk benne, hogy minél többetekkel találkozunk a rendezvényen, és idén Téged is a TDK-zóink sorában üdvözölhetünk! Kérjük a kedves kollégákat, hogy a rendezvény hírét terjesszéka hallgatók között! Mindenkit szeretettel várunk a felkészítő rendezvényeinkre is!

Utolsó frissítés: 2018.11.21.