December - 2018
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Diáktanácsadó Központ

Budapest, Fővám tér 13–15. (Sóház) fszt. 1.
diaktanacsado(kukac)uni-corvinus(pont)hu
http://diaktanacsado.uni-corvinus.hu

Központvezető: Dr. Németh Marietta
A Diáktanácsadó Központ célja, az egyetemi hallgatók életminőségének javítása, és az esélyegyenlőség biztosítása.
A szervezeti egység fő feladatkörei:
1. tanulmányi tanácsadás
2. pszichológiai- és mentálhigiénés tanácsadás
3. fogyatékkal élő hallgatók támogatása

1. A Diáktanácsadó Központ egyéni tanácsadással segíti, és információkkal látja el a hallgatókat tanulmányi ügyekben, úgymint egyéni tantervek kialakítása, vizsgarend megtervezése, eligazodás a kreditrendszer, valamint a tanulmányi – és vizsgaszabályzat labirintusában. Támogatást nyújt a legkülönfélébb tanulmányi ügyekkel kapcsolatos ügyintézések optimalizálásához. Az egyetemi hallgatók tanulmányi kérdéseikkel a kortárs segítőkhöz fordulhatnak, akik az Egyetem felsőbb éves hallgatói, és már megfelelő tapasztalattal rendelkeznek tanulmányi ügyekben.

2. A Diáktanácsadó Központban pszichológiai és mentálhigiénés tanácsadás működik, ahol pszichológus nyújt segítséget a legkülönfélébb élethelyzetekben adódó problémák megoldásában. Így pl. stresszkezelési nehézségek, teljesítményt rontó fokozott szorongás, tanulási nehézségek, konfliktuskezelési hiányosságok, önértékelési zavarok esetében. Ezen kívül bármilyen életvezetési nehézséggel, valamint családi-, és párkapcsolati problémával lehet fordulni a Diáktanácsadóhoz. A pszichológiai tanácsadás négyszemközti helyzetben történik, előzetes bejelentkezés alapján. A Diáktanácsadó Központ részt vállal a pszichológiai kultúra terjesztésében és a mindennapi életben alkalmazható pszichológiai ismeretek átadásában, előadások és tréningek szervezésével.
A Diáktanácsadó Központ szolgáltatásai ingyenesek.

3. Az Egyetem, a fogyatékkal élő hallgatók segítésére minden karon fogyatékosügyi koordinátort nevezett ki. Az egyetem fogyatékosügyi koordinátora, a Diáktanácsadó Központ vezetője. A fogyatékkal élő hallgatók a tanulmányi kedvezményeik, mentességeik, és támogatásuk ügyében, valamint bármilyen problémájuk esetén, a kari vagy az egyetemi fogyatékosügyi koordinátorhoz fordulhatnak.

A fogyatékosügyi koordinátorok nevei és elérhetőségeik:

Egyetemi fogyatékosügyi koordinátor, és a Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar koordinátora:
Dr. Németh Marietta
Tel.: 482 7483
marietta.nemeth(kukac)uni-corvinus(pont)hu

Gazdálkodástudományi Kar koordinátora:
Rózsa Melinda
Tel: 482 5493
melinda.rozsa(kukac)uni-corvinus(pont)hu

Közgazdaságtudományi Kar koordinátora:
Zsille Éva
Tel: 482 5350
eva.zsille(kukac)uni-corvinus(pont)huA könyvtári szolgáltatások igénybevételénél Ésik Anita, szaktájékoztató könyvtáros nyújt segítséget.
Tel:482-70884
anita.esik(kukac)uni-corvinus(pont)hu

Utolsó frissítés: 2018.11.30.