Ugrás a fő tartalomra
Vissza az eseményekhez

38. Online 5vös 5km futóverseny

Egyedülálló egyetemi kezdeményezés
2020.06.24. 22:10
1093. Budapest, Fővám tér
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / info@eotvos5.elte.hu
Jegyvásárlás / regisztrációs link
Az esemény facebook linkje

Húsz évvel ezelőtt rendezték meg először Horváth Ákos fizikus, az ELTE TTK Atomfizikai Tanszék docensének kezdeményezésére az Eötvös Lorándról elnevezett különleges futóversenyt, az 5vös 5km-t. Az egyetemi kampuszon tanulmányi félévenként megtartott sportesemény célja az egyetemi polgárok megmozgatása egy olyan távval, amely a kezdők számára elérhető kihívás, a rendszeresen futóknak pedig felkészültségük felmérése, és egyben, mindenkinek, a közös mozgás ünnepe.
Miután idén, a koronavírus-járvánnyal összefüggő korlátozások nem tették lehetővé, hogy megtartsák a népszerű májusi sporteseményt, így lelkes hallgatók maguk szervezték át az 5vös 5km futóversenyt az online térbe annak érdekében, hogy mozgásra motiválják hallgatótársaikat itthon és külföldön egyaránt. Az ő munkájukat karolta fel a MEFS és megpróbálja minél több helyre eljuttatni ezt a nemes kezdeményezést és minél több véleményformáló sportembert bevonni a teljesítők körébe, amellyel az esemény népszerűségét is segítjük.

Az online versenyben való részvételre – jellegéből adódóan – hosszabb idő, egészen pontosan 5 nap, 5 óra és 5 perc áll rendelkezésre, és a világ bármely pontjáról teljesíthető. A kültéren futók GPS-es eszközzel rögzíthetik a futásukat, ezzel lehet igazolni a teljesítést, de kivételesen teremben, futópadon is lefutható a táv. A verseny lezárultával a szervezők összesítik a rendszerbe feltöltött adatokat és így születik meg majd az eredménylista.

A verseny: a verseny teljesítéséhez egy 5 km-es távot kell teljesíteni, GPS-es eszközzel (okostelefon, sportóra stb.), vagy futópadon
A verseny időpontja: a távot 2020. június 19., péntek 17:05 és június 24., szerda 22:10 közötti időszakban kell lefutni
A verseny helyszíne: a világon bárhol, szabadtéren (pályán, utcán, erdőben stb.) vagy teremben, futópadon

Nevezés és feltöltés: a futás követően a versenyhonlapon található űrlap kitöltésével egyszerre kell regisztrálni és a teljesítést igazoló képet feltölteni. Nevezési díj: a versenyen való részvétel ingyenes

A versenyhez kapcsolódó videóüzenet itt tekinthető meg 

Részletes versenykiírás itt olvasható

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.17. - 12:07:46