Ismét lesz Termelői Piac a Corvinuson őszi szezonális termékekkel
Ezúttal is volt és jelenlegi hallgatóink hozzák el saját termékeiket a C épület elé.Időpont: 2023. október 3. kedd, 9:30-15:30
Helyszín: Corvinus Egyetem, C épület előtti tér
Felülmúlta a várakozásokat az első Corvinus Termelői Piac, amit májusban rendeztek meg az egyetem C épülete előtt. A nagy sikernek köszönhetően az őszi félévben ismét vásárolhatnak majd helyi és fenntartható termékeket az egyetem polgárai és az érdeklődők.
A termelők között ezúttal is ott lesznek jelenlegi és korábbi hallgatóink, így a velük való beszélgetések a termékek megismerésén túl arra is alkalmasak lehetnek, hogy elmeséljék útjukat az iskolapadból a családi vagy saját gazdaságukba.
A piacon várhatóan őszi idényzöldségek és -gyümölcsök, tejtermékek, gyümölcslé, méz, sajtok, chilitermékek, mikrozöldek, szörpök, lekvárok, rétesek, piték és hústermékek közül is válogathatnak majd az érdeklődők. A vásárláshoz mindenképp érdemes hozni vászontáskát, hogy fenntartható csomagolásba kerülhessenek a termékek, valamint készpénzt, mert nem mindenhol lesz biztosított a kártyás fizetés.
A rendezvény remélhetőleg most is nagy siker lesz, hiszen az egyetemisták 60 százaléka vásárolna, 35 százaléka pedig talán vásárolna az egyetemi campuson heti rendszerességgel megrendezett termelői piacon. Ez derült ki abból a kutatásból, ami a termelői piacokat mérte fel gazdasági és társadalmi szempontból, erről itt írtunk részletesen.
A piacot a Fenntartható Fejlődés Intézet Agrárgazdaságtan Tanszékének munkatársai, Maró Gréta, a Corvinus PhD-hallgatója, Török Áron, az Agrárgazdaságtan Tanszék vezetője és Maró Zalán Márk, a tanszék egyetemi tanársegédje szervezi.