Ugrás a fő tartalomra
Vissza az eseményekhez

Mondd el véleményed az Egyetem új fenntarthatósági stratégiájáról!

Az ERS Hub workshopján az Egyetem megújuló fenntarthatósági stratégiáját vitatják meg a résztvevők.
2023.05.02. 09:50 – 2023.05.02. 11:20
1093. Budapesti, Corvinus Egyetem
3002-es és 309-es termek
Épület Corvinus

Nyelv: angol (résztvevőktől függően) 

Az eseményen az ERS Hub bemutatja az Egyetem terveit a megújuló fenntarthatósági stratégiája kapcsán, ezek után a résztvevők megvitatják a négy beavatkozási területhez tartozó célokat és indikátorokat egy World Café stílusú workshop során annak érdekében, hogy ötleteket és javaslatokat gyűjthessünk a stratégia véglegesítésére. 

Az Egyetem fenntarthatósági törekvéseinek platformot biztosító ERS HUB az utóbbi fél év során az Egyetem legújabb, modern szellemiségű fenntarthatósági stratégiájának kialakításán dolgozott. A stratégia kialakításában fontos szerepet kap az egyetemi közösség: a januári ERS Agorán a résztvevők négy témakörben – az oktatás, a kutatás, a hálózat és együttműködések, valamint a szervezet és működés – területén osztották meg egymással a fenntarthatósági stratégia fő céljaira vonatkozóan ötleteiket a kezdeti tervezési szakaszban. 

Az Agora tapasztalatait felhasználva, inputját beépítve elkészült a fenntarthatósági stratégia első tervezete, amely az Egyetem teljes működését áthatva tűz ki célokat és határoz meg indikátorokat, egyrészt átfogóan, másrészt a fenti négy területre vonatkozóan. Mivel mindez közös vállalásunk lesz a jövőben az egyetemi közösség tagjaiként, fontosnak tartjuk, hogy a folyamat egészébe bevonjuk az egyetemi polgárságot. 

Ennek szellemében a közös gondolkodás következő fázisaként két workshopot szervez az ERS Hub, az egyiket a kollégák számára május 2-án 13:30-15:00 között, a másikat a hallgatók számára május 2-án 9:50-11:30 között. A workshop célja a fenntarthatósági stratégia tervezetének megvitatása a közösség igényeihez illeszkedő végleges stratégia kialakítása érdekében. 

Gondolkodjunk közösen az Egyetem fenntarthatósági stratégiájának konkrét irányain! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.21. - 11:18:50