Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

30 aktuális téma, többszáz résztvevő – sikeresen zárult a júniusi Kutatási Hét

2023-06-19 11:30:00

Immár hetedik alkalommal szervezte meg a Kutatásmenedzsment az egyhetes programsorozatot a Corvinus kutatóközössége számára, ahol előadásokon, beszélgetéseken és workshopokon ismerhették meg egymás kutatási eredményeit, illetve új együttműködések teremtésére nyílt lehetőségük.
Budapesti Corvinus Egyetem

Az események sokszínűsége garantálta, hogy minden résztvevő megtalálja a számára érdekes programokat. A 2023. június 12-16. között lezajlott Kutatási Héten az előadások mellett különféle formákban ismerhették meg a munkatársak az egyetemi kutatási munka eredményeit. A NoBadKid és a Corvinus Science Shop közös workshopja lehetőséget kínált arra, hogy a résztvevők kipróbálják magukat az élménypedagógiában, a Danube Cup “Vállalkozásindítás oktatása” esemény is izgalmas módszertani tudásátadást kínált, a kollégák részt vehettek a “Turisztikai niche termékek” című könyv bemutatóján is. 

A hét során számos lehetőség adódott az információszerzésre az aktuális pályázati lehetőségek kapcsán is. A résztvevők tájékoztatást kaphattak a Marie Curie Actions programról, az ERC Grants programról, valamint a Horizon Europe program Widening munkaprogramjában rejlő pályázati lehetőségekről. Az események részeként megrendezett ERC Grants fórum és az elérhető pályázati lehetőségekről szóló beszélgetések segítették az érdeklődőket az aktuális információk megszerzésében. 

A csütörtöki napon zajlott le a Vezetéstudomány folyóirat éves díjátadója, majd pénteken az AI és a tudomány jövője került a fókuszba, zárásként pedig az érdeklődők megismerhették az aktuális trendeket az Európai Kutatási Térségben a Horizon Fórum keretein belül.  

A júniusi Kutatási Hét 30 eseménye (amelyek közül nyolc angol nyelvű volt) személyesen és online is közel 500 résztvevőt vonzott. Az eseménysorozat sikeresen zárult egy networking állófogadással, ahol a résztvevők és előadók megoszthatták egymással a tapasztalataikat. 

A következő Kutatási Hét 2024 januárjában lesz. 

 

További információk a programokról: https://www.uni-corvinus.hu/ona/kutatasi-het/  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.21. - 03:33:26