Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

55 éves évfolyamtalálkozó a Corvinuson

2024-05-29 10:17:00

Több mint 170 egykori diák gyűlt össze, hogy felidézzék a régi emlékeket és újraélesszék a régi barátságokat.
Budapesti Corvinus Egyetem

2024. május 15-e különleges napot jelentett az egyetem 1969-ben végzett hallgatói számára: több mint 170 egykori diák gyűlt össze az 55 éves évfolyamtalálkozójuk alkalmából, hogy felidézzék a régi emlékeket és újraélesszék a régi barátságokat. Az esemény résztvevői örömteli hangulatban érkeztek meg a Főépület aulájába, legtöbben már az ajtóban szóba elegyedtek társaikkal. 

A délelőtt folyamán az érdeklődők meglátogatták a Corvinus Egyetemtörténeti Kiállítását, mely az Egyetem megalakulásától 2013-ig követi képekben, dokumentumokban a közgazdasági felsőoktatás első intézményének történetét. A kiállítás kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy a 60-as évek végén végzett hallgatóink felfedezzék, milyen változások mentek végbe az intézmény falain belül diplomájuk megszerzése óta.  

A múzeumi látogatást követően Szabó Lajos György megbízott rektor és Anthony Radev, a Corvinus elnöke köszöntötték az egybegyűlteket és osztották meg gondolataikat az egyetem fejlődése és ambíciói kapcsán.  

Az eseményt egy meghitt hangulatú ebéd koronázta meg, ahol a résztvevők nemcsak a múlt, hanem a jelen történéseit is megosztották egymással. A régi barátok, csoport- és évfolyamtársak felelevenítették azokat az éveket, amikor együtt küzdöttek a vizsgákkal, együtt ünnepelték a sikereket és együtt nevettek a diákcsínyeken. A közös emlékek újra közelebb hozták őket egymáshoz, és az idő múlása sem tudta eltüntetni azokat a kötelékeket, amelyek egykor összefűzték őket. 

Szeretnénk köszönetet mondani Böszörményi Jenő Kázmér egykori hallgatónknak önzetlen és kitartó szervező munkájáért, a Corvinus Alumni Irodával való készséges együttműködéséért, és az 1969-es évfolyam közösségi életének összetartásáért! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.30. - 22:17:04