Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

A Corvinus a vállalkozók egyetemévé vált

2024-08-28 11:27:00

Corvinusos hallgatók és munkatársak európai uniós projektben fejlesztették vállalkozási ismereteiket. A diákok megtanulták, hogyan építsenek adatokra vállalkozást, a kollégák azt, hogyan tegyék az intézményt valódi vállalkozási egyetemmé.
Budapesti Corvinus Egyetem

A Budapesti Corvinus Egyetem idén zárta azt a kétéves adatalapú vállalkozásfejlesztési projektjét, amelyben a Glasgow-i Egyetemmel és a Vrije Amsterdami Egyetemmel mint akadémiai partnerekkel vett részt. Az EIT Accelerate kezdeményezést az Európai Unió Horizon programja, valamint a Nemzetközi Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatta, egy vezető skót technológiai akcelerátor, a STAC.ac pedig szakmai partnerként működött közre. 

Egyik fő feladat a projektben az volt, hogy az egyetemi hallgatók és munkatársak vállalkozási ismeretei bővüljenek. Az érdeklődő hallgatók és munkavállalók egy online tanfolyamon sajátíthatták el az alapvető vállalkozási, startupismereteket, elsősorban az adatalapú speciális megoldások területén. Kiválasztott hallgatói csapatok, amelyek már valamilyen komolyabb vállalkozási ötlettel rendelkeztek, nemzetközi workshopokon tehetettek szert mélyebb, személyes tapasztalatokra, a konzorcium résztvevőinek helyszínein. Mi több, a hallgatói csoportok és egyetemi kollégák is lehetőségeket kaptak arra, hogy célzott mentori program segítségével testre szabott támogatást kapjanak. 

A projekt egy fontos másik része volt általában a vállalkozási egyetem feltételeinek megteremtése. Ennek kapcsán az egyetem startup tevékenységgel foglalkozó munkatársai nemzetközi workshopsorozaton vettek részt.  

„A program kitűnő alkalmat biztosított arra, hogy a Corvinuson folyó vállalkozásfejlesztési kezdeményezéseket összefogjuk, egységes szemléletben kezeljük és a friss tapasztalatainkat beépítsük a Budapesti Corvinus Egyetem fejlesztésébe. Részben ennek a projektnek is köszönhetően indítottuk el nagy sikerrel a Corvinus Entrepreneurship Platformot és ezen belül a Corvinus Boost hallgatói vállalkozásfejlesztő programot”

– mondta Fehér Péter, a Corvinus nemzetközi vezetője.  

A projektnek köszönhetően erős nemzetközi hálózat jött létre, amely további európai együttműködési lehetőségeket nyit meg a jövőben a Corvinus számára. A kezdeményezés hozzájárult ahhoz, hogy a Corvinus Egyetem innovatív és vállalkozói szellemű intézménnyé váljon, amely képes a hallgatók és a munkavállalók vállalkozói kompetenciáinak fejlesztésére és az üzleti problémákra adatalapú megoldásokat kínálni. 

Fotó: A Corvinus munkatársai az az EIT Digital Accelerate projekt negyedik, egyben utolsó workshopján Glasgowban 2024 áprilisában az Adam Smith Business Schoolban

 

Vágólapra másolva
X
×