Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

A Corvinus professzora lett a rangos európai társadalomtudományi egyesület alelnöke

2024-09-17 13:37:00

Nagy Beáta egyetemi tanár 2024-2026 között viseli a vezetői megbízást az Európai Szociológiai Társaság (ESA) Nemzeti Szociológiai Társaságok Tanácsában.
Budapesti Corvinus Egyetem

Az Európai Szociológiai Társaság (ESA) fórumot ad a párbeszédre az Európában kutató és oktató szociológusok számára. Az ESA-nak vannak egyéni tagjai, de az intézményi tagság is lehetséges, sőt az egyes nemzetek szociológiai társaságai is tagjai a szervezetnek. 

A Nemzeti Szociológiai Társaságok Tanácsa rendszeres párbeszédet folytat a tagszervezetek között annak érdekében, hogy a képviselők megvitassák a szociológiai kutatást és oktatást érintő kihívásokat, problémákat vagy éppen jó gyakorlatok.  Az elmúlt időszak kiemelt témái a középiskolai szociológiaoktatás és az akadémiai szabadság kérdései voltak, amelynek során a résztvevők feltárták az országok közötti különbségeket, de hasonlóságokat is. A következő időszak potenciális témái a szociológia láthatóbbá tétele, a pályakezdő fiatalok támogatása és nyári egyetemek szervezése lesz.  

2024-2026 között a Nemzeti Társaságok Tanácsának vezetője (chair) Paulo Peixoto (Portugal), alelnöke (vice-chair) pedig Nagy Beáta (Hungary) lesz. 

Vágólapra másolva
X
×