Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Danube Cup lett az idei Európai Vállalkozásfejlesztési Díj hazai győztese

2024-07-03 11:10:00

A Corvinus és a BME közös projektje a „vállalkozói ismeretek növelése” kategóriában nyerte el az első helyet.
Budapesti Corvinus Egyetem

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj az Európai Bizottság Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóságának kezdeményezése, mellyel a vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó szervezetek és vállalkozások legsikeresebb kezdeményezéseit kívánja bemutatni és elismerni. 

A díj hat kategóriában nyerhető el, ebből az egyik olyan kezdeményezéseknek szólt, amelyek célja a vállalkozói, vezetői és munkavállalói készségfejlesztés. Ebben a kategóriában ért el első helyezést a Corvinus és a BME közös projektje. 

A Danube Cup egy évente megrendezett nemzetközi hallgatói pitch-verseny 9 Duna menti egyetem részvételével (plusz egy megfigyelő ukrán egyetemmel), ahol a hallgatók piackutatással igazolt üzleti koncepciójukat mutatják be. A versennyel párhuzamosan működik egy nemzetközi vállalkozáskutatási szakmai együttműködés is, mely kutatja a térség induló startupjait és megosztja a legjobb gyakorlatokat a vállalkozásoktatás és -mentorálás területén. A projekt 2016-ban indult, azóta 116 hazai és külföldi startup versenyzett közel 350 egyetemista részvételével. A Danube Cup konferencián 2023-ban Belgrádban több mint 40 kutatás eredményeit prezentálták mintegy 100 oktató-kutató részvételével, akik 11 országból érkeztek. 

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjat Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter adta át a nyertes projekteknek július 2-án. A Danube Cup projektcsapatot Prof. emer. Vecsenyi János (Corvinus) és Dr. Danyi Pál (BME) társalapítók képviselték az oklevélátadón. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.03. - 11:36:52