Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

A “Future: Hungary” konferencián adott elő a Corvinus rektora

2023-04-14 13:27:37

A konferencia a Cambridge-i magyar diákközösség ötletéből nőtte ki magát.

Április 1-jén rendezték meg a 2023-as Future: Hungary konferenciát, ahol egyetemünk rektora is előadott. Prof. Dr. Takáts Előd előadásában többek között a Corvinus Egyetem nemzetközi sikereiről, valamint az egyetemen történő átfogó átalakításokról esett szó. Kiemelte, hogy a külföldön megszerzett tapasztalatok miként segítették az Egyetem sikeres reformját.   

A Future: Hungary konferencia a Cambridge-i magyar diákközösség ötletéből nőtte ki magát és vált a külföldön élő magyar diákok számára meghatározó eseménnyé. A konferenciát vezető külföldi intézmények diákjai látogatják olyan egyetemekről, mint például Oxford, Cambridge, LSE, UCL, King’s College. 

A hallgatók a panelbeszélgetések és az előadások során találkozhatnak a magyar tudományos és gazdasági élet meghatározó szereplőivel. A Future: Hungary idén az egyetemi diákok mellett kiemelt figyelmet fordított a “young professional” réteg becsatornázására is, törekedve ezzel egy átfogóbb diaszpóraháló létrehozására. 

A konferencián olyan sikeres magyar vezetők adnak elő, akik életútjukkal példaként szolgálhatnak az Egyesült Királyságban tanuló, dolgozó magyar fiatalság számára és segíthetnek a tudásuk Magyarországra hozatalában is. Idén a panelbeszélgetések során többek között a magyarországi befektetések, a vezetői felelősségvállalás és a mesterséges intelligencia jövője kerültek szóba. 

A konferencia vendégei között szerepelt Somogyi Péter oxfordi neurológus professzor, Gauder Milán a Mastercard kártyaszolgáltató volt globális alelnöke, Fáykiss Péter, az MNB digitalizációs igazgatóságának vezetője, Dr. Kumin Ferenc londoni magyar nagykövet és korábban Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke is. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.21. - 16:13:04