Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

A közösségi élet kihagyhatatlan főszereplői: a diákszervezetek

2024-09-13 12:32:00

Szeretnél szorosabb barátságokat, szakmai kapcsolatokat kötni az egyetemi éveid alatt? Szívesen vennél részt szabadidős programokon, illetve szakmai eseményeken? Találd meg Te is az érdeklődési körödnek megfelelő diákszervezetet!
Budapesti Corvinus Egyetem

Diákszervezet vagy szakkollégium? 

A diákszervezet egy olyan közösség, amelynek tagjait valamilyen közös érdeklődési pont köti össze. Ez lehet például a turizmus, a pénzügy, a művészetek, és még sok minden más. Diákszervezeti tagként számos szakmai és közösségi programon vehettek részt, ahol akár életre szóló barátságokat is köthettek. A Corvinuson majdnem 40 szervezet működik, így szinte mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban illőt. 

Az egyetemen működő hét szakkollégium szintén a hasonló érdeklődésre és mentalitásra alapoz. Különösen jó lehetőség lehet vidékieknek vagy önállóságra vágyóknak, mivel a tagsághoz lakhatás is biztosított. Az együttélés lehetővé teszi egy összetartó közösség kialakulását, ahol a tagok támaszkodhatnak egymásra és együtt fejlődhetnek. A szakmai programok formálisabb keretek között, kis létszámú kurzusokon történnek. 

Felvételi

A legtöbb diákszervezet minden félév elején várja az új tagok jelentkezését, míg a szakkollégiumok felvételi időszakára a tavaszi szemeszterben szokott sor kerülni. A jelentkezés módja és határideje szervezetenként változó. Általában a kétkörös felvételi eljárás jellemző: egy online jelentkezés önéletrajz és motivációs levél küldésével, vagy kérdőív kitöltésével, majd egy személyes interjúra kerül sor. A folyamat bevonó táborral vagy egyéb integráló programmal zárul, ahol az újonnan felvettek hivatalosan taggá válnak és megismerkednek a szervezet felsőéveseivel.

Találd meg a saját közösséged!

Az onboarding héten tartott Diákszervezeti Expon személyesen tájékozódhattok a szervezetek képviselőitől. Ha erről véletlenül lemaradtok, ezen az oldalon minden diákszervezetről olvashattok egy rövid bemutatkozást, itt pedig a szakkollégiumokat is megismerhetitek részletesen. Ha megtetszik valamelyik közösség, érdemes követni őket Facebookon és Instagramon, hogy bővebb képet kapjatok a tevékenységükről, és hogy ne maradjatok le a felvételivel kapcsolatos legfontosabb információkról. A legtöbb szervezet infóesteket is tart a félév elején, amikre szintén megéri ellátogatni, hiszen itt személyesen tudtok belelátni a közösség tényleges működésébe.

Navigator – Térkép a céljaidhoz, útmutató a sikerhez.

A félév kezdésekor már az összes alapszakon, illetve a Vállalkozásfejlesztés mesterszakon egyaránt elérhető a Navigator, a Corvinus Egyetem adatvezérelt életút- és karriertervező platformja. A 8-10 perc alatt kitölthető személyiségteszt mellett háromlépcsős mentorprogrammal is várunk Titeket, amelynek keretein belül segítünk Nektek, hogy könnyebben eligazodjatok az egyetemi mindennapokban és sikeres karriert építhessetek. A Navigator életúttervezője lehetővé teszi, hogy egyetlen felületen átláthassátok tantárgyaitokat, egyetemi és szabadidős tevékenységeiteket, valamint egyéb programjaitokat. Próbáljátok ki Ti is még ma ezt az egyedülálló lehetőséget itt!

Vágólapra másolva
X
×