Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

A legjobb öt közé jutott a Corvinus csapata az albertai nemzetközi esetoldó versenyen

2022-03-17 12:08:00

A 2022. január 19 – 23. között online megrendezett kanadai Alberta Not-for-Profit External Case Competition döntőjébe jutott a Corvinus csapata. Hallgatóink 17 neves egyetem csapatai közül harcolták ki a bejutást a legjobb 5 közé.

A csapat tagjai Bozó Anna, Szalay Csilla, Kőszegi Vajk és Zombori Péter voltak, akik a Cases on International Business Strategy nevű tárgy keretein belül sajátították el az esetoldáshoz szükséges képességeket. A versenyre Neszt Levente és Matyusz Zsolt készítette fel őket.
Ez a verseny azért különleges, mert a legtöbb nemzetközi esetversenytől eltérően itt kizárólag non-profit szervezetek adják az eseteket. Ebben az évben a Bissell Centre problémájával foglalkoztak az indulók, ami Alberta egyik legnagyobb, szegénység csökkentéséért küzdő szervezete. Ilyen típusú eseteknél fontos szem előtt tartani a téma érzékenységét, és az ennek megfelelő kommunikációt, ami online verseny esetén extra kihívást jelenthet a csapatoknak.

Az oldás menetéről és a hatékony munkáról így meséltek hallgatóink:

A megoldás egészét együtt alkottuk meg, folyamatosan egymás gondolatait kiegészítve és kritikus szemmel megvizsgálva. Ebben az egységben Peti hozta a legtöbb bevett jógyakorlatot, valamint demonstrátori tapasztalataiból adódóan az akadémiai nézőpontot. Anna volt a csapatban a nonprofit szektorhoz legközelebb álló személy, illetve az, aki a legtöbbször lelkesítette a többieket. Vajkot a munkatapasztalata segítette abban, hogy a ‘reality check’-re mindig figyeljen, vagyis arra, hogy a megoldásunk valóban megvalósítható legyen. Csilla pedig, mindig átlátta a folyamatokat, és törekedett a legjobb flow kialakítására, ezen kívül ő volt a mi pénzügyi szakértőnk.

Nemcsak a verseny során fejlődtek sokat a csapattagok, hanem már a felkészítés során is újabb szintre emelhették a tudásukat: „Négy hét alatt többet fejlődtem, mint korábban egy szemeszter alatt, és ezt legfőképp a csapatomnak köszönhetem.”– mesélte Anna.
A döntőbe jutás hatalmas eredmény, és egyben jó visszaigazolás a felkészítés sikerességéről, és a hallgatók kiemelkedő teljesítményéről. Ezt a csapat is kiemelte a verseny után:

Büszkék vagyunk rá, hogy mi voltunk az egyetlen nem angol anyanyelvű csapat, aki bejutott a döntőbe!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.01. - 12:22:00