Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Az oktatói kiválóság támogatásának intézményi lehetőségei

2024-05-28 15:20:00

Ezzel a címmel szervezett beszélgetést az Oktatási Minőségfejlesztési és Módszertani Központ és az oktatási rektorhelyettes az Egyetem vezetői számára.
Budapesti Corvinus Egyetem

Az esemény az új Corvinus Academic Leadership LuncheonShaping the future of education eseménysorozat keretében valósult meg, melyre vendégelőadóként első alkalommal Dr. habil. Dorner Helga, az ELTE PPK egyetemi docense érkezett. 

Előadása az egyetemi döntéshozók szerepét járta körül, méghozzá az oktatói kiválóság támogatása és a szervezeti tanulásra gyakorolt hatások viszonyában. A nehézségek azonosítása és a vezető, valamint döntéshozó fogalmak definiálása után, Dorner Helga európai példákat szemlézve mutatott be olyan megközelítéseket és bevált gyakorlatokat, amelyeket a felsőoktatás-pedagógiai központok (Centres for Teaching and Learning) alkalmaznak intézményeikben.  

A jelenlévők így megismerhették az Utrechti Egyetem (NL), az Oslói Egyetem (NO) és az Edinburgh-i Egyetem (UK) oktatói kiválóság támogatására irányuló stratégiáit, illetve hogy ezzel összefüggésben milyen vezetői és oktatási készségfejlesztő programokat kínálnak az egyes intézmények kollégáik számára. 

Az eseménysorozat következő alkalma ősszel várható. 

A Corvinus Academic Leadership Luncheon – Shaping the future of education eseménysorozat célja, hogy egy olyan platformot biztosítson Egyetemünk akadémiai vezetői számára, ahol kevésbé formalizált módon tudják egymással megosztani tapasztalataikat, és ahol közösen gondolkodhatnak az intézmény oktatási jövőjének alakításáról.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.30. - 22:23:47