Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Az UNICA főtitkára a Corvinus Egyetemre látogatott, hogy együttműködési lehetőségekről tárgyaljon 

2024-09-20 13:34:00

A Fővárosi Egyetemek Európai Hálózata (UNICA) 40 európai főváros 53 vezető egyetemét köti össze, elősegítve a tudományos együttműködést és a tudásmegosztást valamennyi egyetemi funkcióban.
Budapesti Corvinus Egyetem

Prof. Luciano Saso, az UNICA főtitkára rövid, de egyben eredményes látogatást tett a Budapesti Corvinus Egyetemen 2024. szeptember 18-án. Prof. Saso találkozott Prof. Dr. Szántó Zoltán Oszkárral, a Corvinus megbízott kutatási rektorhelyettesével, hogy megvitassák az egyetem és az UNICA hálózat közötti szorosabb együttműködés lehetőségeit. A rektorhelyettes hangsúlyozta a Corvinus azon szándékát, miszerint aktív résztvevője kíván lenni az UNICA kezdeményezéseinek.  A találkozót követően Bruno van Pottelsberghe, a Corvinus elnök-rektora megerősítette az egyetem UNICA-hoz való csatlakozási szándékát, és kezdeményezte a tagság felé vezető első lépéseket.  

Az UNICA 40 európai főváros 53 vezető egyetemét köti össze, elősegítve a tudományos együttműködést és a tudásmegosztást valamennyi egyetemi funkcióban. Az egyetemi vezetéstől és kutatócsoportoktól kezdve a hallgatói szolgáltatásokig és az érdekelt felek bevonásáig az UNICA platformot biztosít a tapasztalatok, legjobb gyakorlatok és innovatív megoldások megosztásához Európa vezető intézményei között. A tagegyetemek kulcsszerepet játszanak városaik és országaik társadalmi, kulturális és gazdasági fejlődésében.   

Az együttműködés irányába tett első lépések az év elején történtek, amikor Lugmayer Orsolya, a Corvinus Egyetem brüsszeli kapcsolattartója bemutatta az egyetemet a 2024 februárjában Brüsszelben megrendezett UNICA-napokon. A Corvinus Egyetemen tartott találkozót Fekete Judit, az ERGO vezetője koordinálta.  

A Corvinus Egyetem várakozással tekint a UNICA hálózatával való szorosabb együttműködés elé, és örömmel járul hozzá a dinamikus tudományos és kutatási közösség munkájához. 

Vágólapra másolva
X
×