Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Blue Europe 2024-2025 cikkpályázat fiatal tudósoknak 1000 eurós fődíjjal

2024-09-03 09:21:00

A szervezők szeptember 1. és január 31. között várják a cikkeket.
Budapesti Corvinus Egyetem

A Blue Europe, a Nyugat-, Közép- és Kelet-Európa közötti kapcsolatok előmozdítására összpontosító think thank meghirdette a 2024-2025-ös „Denis de Rougemont” versenyt. Az idei pályázatot Denis de Rougemont (1906-1985) svájci író, kulturális teoretikus és gondolkodó tiszteletére írták ki, aki az európai egység és integráció egyik legfontosabb szószólója volt, aki a kulturális sokszínűségen, a közös értékeken és a szövetségi együttműködésen alapuló európai jövőképet hirdette. A verseny célja, hogy az európai egységgel és integrációval kapcsolatos új multidiszciplináris megközelítéseket és innovatív ötleteket ösztönözzön. 

A nyugat-európai tudósok olyan cikkekkel pályázhatnak, amelyek az európai – különösen a közép- és kelet-európai – régiók közötti dinamikus kapcsolatokat vizsgálják, az ipari, technológiai, politikai vagy kulturális kapcsolatokra összpontosítva. A közép- és kelet-európai kutatókat pedig arra ösztönzik, hogy írjanak Közép-Kelet-Európa bármely aspektusáról, reflektálva annak egyedi identitására, kihívásaira és a tágabb értelemben vett európai projekthez való hozzájárulására. A kiválasztott írásokat a Blue Europe weboldalán teszik közzé. 

Kik pályázhatnak? 

A pályázatra az összes EU/EGT-tagállamból érkező egyetemi, alap-, mesterszakos és doktorandusz hallgatók, valamint olyan frissen végzettek jelentkezhetnek, akik 2024-ben kapják meg diplomájukat. 

Fontos dátumok 

A verseny 2024. szeptember 1-jén kezdődik, az absztraktok beadási határideje 2025. január 31., a végleges dolgozatok beadási határideje pedig 2025. május 31. 

Díj 

A szervezők idén az első helyezettnek 1000 eurós, a második helyezettnek pedig 500 eurós díjat ítélnek oda. 

További részletek, valamint a benyújtási irányelvek és a részvételi szabályok a következő weboldalon találhatók: https://www.blue-europe.eu/news/our-news/blue-europe-2024-2025-denis-de-rougemont-contest/. 

Vágólapra másolva
X
×