Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Boost Progam Pitch Day a Corvinuson – Középpontban az innováció

2024-05-29 16:08:00

Mindig is vágytál egy sikeres vállalkozásra, de hiányoztak az eszközök és kapcsolatok a megvalósításhoz? A Boost Program résztvevői segítséget kaptak, hogy ötletüket vállalkozássá fejlesszék.
Budapesti Corvinus Egyetem

A Corvinus Entrepreneurship Platform részeként márciustól végén indult és májusig elején ért véget a Boost program. Az intenzív programra több, mint hetven hallgató jelentkezett és gyakorlati képzést, tapasztalt mentorokat és egy támogató közösséget kínált az üzleti készségek elsajátításához, amelyek segítettek az ötleteket vonzóvá tenni a befektetők számára. A résztvevők a program márciusi indulásától a májusi Pitch Day-ig olyan készségeket fejlesztettek és kapcsolatokat építettek, amelyek hozzásegítik őket sikeres vállalkozás építéséhez. 

Akár nulláról indultak, akár egy meglévő ötletet tökéletesítettek, a Boost Program egy kiváló alapot adott a siker eléréséhez.  

A képzés során öt héten keresztül tíz elszánt csapat tökéletesítette üzleti ötletét, ismerte meg a piacát és versenytársai, és erősítette a csapattagok közötti koháziótt, elkötelezett mentorok segítségével. A résztvevők, mentorok és trénerek mindezt a program számára létrehozott közösségi fókuszú terekben élhették át a Gellért Campuson. 

Az első két alkalom az ismerkedésről és a bizalomépítésről, valamint a startup indításhoz szükséges alapokról szólt. A csapatok rövid elméleti, majd azt követő, interaktív gyakorlati workshopokon a kommunikációról, csapatdinamikáról, piaci validációról beszélgettek és fejlesztették a sikeres vállalkozáshoz elengedhetetlen képességeket és ismereteket.  

 

A hathetes program fináléja a Gellért Campuson megrendezett Pitch Day volt, melynek során minden csapatnak legfeljebb öt perc állt rendelkezésére, hogy lenyűgözze a szakmai zsűrit a vállalkozást bemutató prezentációjával. Az ötletek közt hallhattunk olyan szolgáltatást, amely segíti a diákokat az egyetemi felvételire való felkészítésében, de esett szó az épületek tervezését mesterséges intelligenciával forradalmasító szoftveres megoldásról is. Téma volt a mikroközlekedés egyik fontos problémájának megoldása, egy MI alapú háztartási alkalmazás, amely segít az élelmiszerpazarlás megszüntetésében, volt tokenizált befektetési platform közösségi finanszírozású projektekhez, és a hallgatók költségvetését kímélő éttermi app. Több ötlet esetében kapott szerepet az MI, egy jegyzet és tanulást támogató appban, és a szórakozás sem maradt ki, a záró csapat a techno klubok és a divat fúziójára talált ki skálázható megoldást.  

Minden csapat értékes visszajelzést kapott a zsűritől a vállalkozásuk további fejlesztéséhez. Kulcsfontosságú tapasztalatot szereztek, értékes kapcsolatokat építettek ki, és olyan szakértői útmutatást kaptak, amely segíti vállalkozói útjukat.   

A kemény munka után eljött az ideje a megérdemelt lazításnak, a további kapcsolatteremtésnek, és a sikerek megünneplésének is, így a program egy ünnepi rooftop partival zárult. 

A Corvinus Entrepreneurship Platform programjai, így a Boost is, a következő tanévben ismét várják az ötletekkel teli, vállalkozó szellemű corvinusosokat. Tudj meg többet a program weboldalán! 

Te is ízelítőt kaphatsz a programból a pitch dayen készült képekből: 

   

.  

Ha szeretnéd átélni a Pitch day hangulatát, nézd meg az eseményről készült videót: 

Corvinus, where dreams become reality. | TikTok 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.30. - 22:23:15