Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Brüsszelben mutatta be a Corvinus innovációs ökoszisztémáját a megbízott kutatási rektorhelyettes

2024-09-11 16:35:00

Szántó Zoltán Oszkár, a Corvinus mb. kutatási rektorhelyettesének részvételével zajlott az EU Tanácsának Magyar Elnökségének és az Európai Egyetemi Szövetségének közös rendezvénye az innovációs ökoszisztémáról.
Budapesti Corvinus Egyetem

„Unleashing the Full Potential of the European Innovation Ecosystem” címmel magas rangú, teltházas rendezvényt szervezett közösen az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége és az Európai Egyetemi Szövetség (EUA) együttműködve az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel (ELTE) és a Budapesti Corvinus Egyetemmel. Az eseményre 2024. szeptember 10-én került sor Magyarország brüsszeli Állandó Képviseletén, ahol különböző ágazatok és szervezetek résztvevői gyűltek össze, hogy megvitassák az európai innovációs szakadék áthidalásának kihívásait és lehetséges megoldásait.  

Szántó Zoltán Oszkár, a Corvinus Egyetem mb. kutatási rektorhelyettese panelelőadásában bemutatta a Corvinus Egyetem közelmúltbeli sikereit az innováció ösztönzésében. Az előadásában rámutatott arra, hogy a feltörekvő innovátorok hogyan tudnak érdemi hatást gyakorolni a szélesebb körű innovációs ökoszisztémákban, kiemelve a Corvinus változások katalizátoraként betöltött szerepét.   

A megbeszélések középpontjában az innováció kulcsfontosságú szerepe állt Európa tiszta és digitális átállásában, amely elengedhetetlen a hosszú távú versenyképesség biztosításához. A résztvevők egyetértettek abban, hogy az összes érdekelt fél közötti együttműködés kulcsfontosságú e cél eléréséhez.     

A résztvevők továbbá kiemelték a készségfejlesztésbe és a forráselosztásba való befektetés, valamint a mikroregionális, nemzeti és nemzetközi szintű, ágazatközi együttműködés kiépítésének jelentőségét. Ezek az erőfeszítések alapvető fontosságúak Európa innovációs kapacitásának méltányos és szinergikus módon történő megerősítéséhez.   

Lugmayer Orsolya, a Corvinus Egyetem brüsszeli kapcsolattartója, szintén részt vett az esemény előkészítésében és jelentős szerepet játszott a sikeres együttműködés előmozdításában.     

További részletekért látogasson el az esemény oldalára

Vágólapra másolva
X
×