Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Danube Cup lendület és innovatív vállalkozások 2024-ben is

2024-05-07 09:09:00

Teltházas hallgatói vállalkozási ötletversenyen választották ki azt a két corvinusos és két műegyetemi hallgatói startup csapatot, akik 2024. május 15-18-án az ausztriai Linz városában szállnak majd ringbe a 2024-es Danube Cup kupáért.
Budapesti Corvinus Egyetem

Egy intenzív, több hetes felkészítő tréning és a közben végzett intenzív piackutatás után 16 jelentkező csapatból 8 egyetemi startup jutott tovább a Danube Cup hazai előválogatójába. Az inspiráló hangulatú, angol nyelvű hazai versenyen a csapatok egy-egy 3 perces pitch keretében mutatták be piackutatással igazolt vállalkozásindító ötletüket a szakmai zsűri, és a közel 300 fős jelenlévő és online közönség elött.  

A Corvinust a PrepBox (főzésre előkészített összetevőket dobozban házhoz szállítás), a CASAR (divatos női táskákat rendelői kívánság szerinti műalkotással díszítés), a uMix3D (online ruhavásárlás, online próbafülkében, minimális visszaküldés) és a stArt (meghívó mobil applikáción keresztül művészeti eseményekre) csapatok képviselték.  

A zsűri tagjai Sabjányi László (BOLT Hungary ügyvezetője), dr. Hegedűs Judit (Harvard alumni, European Innovation Council szakértő), valamint dr. Dudás Ágnes (a BME FIEK Innovációmenedzsment osztályvezetője, a BME iparjogvédelmi vezetője) üde színfoltként képviselték a startup ökoszisztéma szerteágazó világát. Kérdéseik és visszajelzéseik minden csapatnak segítettek üzleti ötletük továbbfejlesztésében. Például azzal, hogy ne árulják el újdonságuk lényegét, a titkos formulát, a szellemi tulajdon védettségének megszerzése elött, mert különben már nem lesz mit védeni és értékesíteni. 

A szoros versenyből végül a Budapesti Corvinus Egyetemet képviselő két csapat, a divatipar fenntarthatóságát szem előtt tartó uMix3D, valamint a szintén divatipari innovációt hozó CASAR jutott ki a linzi döntőbe. A Danube Cup egy évente megrendezett nemzetközi hallgatói pitch verseny nyolc Duna menti egyetem részvételével. A versenyt két kiváló magyarországi egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hozta létre 2016-ban. A Danube Cup küldetése, hogy az egyetemi vállalkozási ötletek nemzetközi sikereit segítse, kiépítve a vállalkozási kedvet támogató, vezető felsőoktatási intézmények hálózatát egy szorosan együttműködő és fenntartható Duna-régió érdekében. 

Gratulálunk a döntőbe jutott csapatoknak és izgatottan várjuk, hogy további sikereket érjenek el a nemzetközi porondon! 

A corvinusos csapatok felkészítését és a linzi versenyszereplését a Vállalkozás és Innováció Intézet oktatói, elsősorban, Dr. Vecsenyi János, Dr. Huszák Loretta és Dr. Petheő Attila, szervezték.  

Idei vállalati támogató partnerek: Osztrák-Magyar Akció Alapítvány, BKIK, 77elektronika, Tresorit, Bolt, OTP Fáy András Alapítvány, IGPark Logisztikai és Ingatlanfejlesztő Kft. Köszönjük vállalati partnereink támogatását, akik hozzájárulása nélkül se a felkészítőkre, se a versenyrészvételre nem kerülhetne sor.   

További információ a Danube Cup-ról és linzi nemzetközi döntőről itt érhető el.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.18. - 07:41:59