Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Digitális feladatokkal a rekreációért – az MBA hallgatók kipróbálták a MakerSpace workshopját.

2024-05-06 16:05:00

Április 19-én az MBA program hallgatói vettek részt egy új Makerspace workshopon, amelyen összetett feladatokat kellett megoldaniuk a Micro:bit program és a laptopokhoz kapcsolt chip segítségével.
Budapesti Corvinus Egyetem

A Gellért Campus új, kreatív közösségi tere bárki számára nyitott, legyen szó egyéni vagy csoportban végzett munkáról. Az Executive MBA szakos hallgatók is több csoportban próbálták ki a Makerspace viselhető intelligencia nevű workshopját.  

 A könnyített programozás érdekében ez a szoftver előre megírt parancsokat készített a hallgatóknak, amelyeket egymás után kellett beilleszteni a helyére, hogy a parancs helyes legyen. A különböző nehézségi szintű feladatok lehetővé teszik a résztvevők számára, hogy olyan digitális képességeket szerezzenek, amelyeket később tanulmányaik során is felhasználhatnak. A kódolási- és mikrovezérlési feladatok arra késztetik a résztvevőket, hogy saját munkájukra koncentráljanak, miközben szakértői segítséget kaphatnak az alkotási folyamathoz.  

A Makerspace workshopjainak amellett, hogy jó szórakozást nyújtanak, számos előnyük van az egyetemi tanulmányokban. Az elmélyült munka, a kreatív alkotás folyamata bizonyítottan csökkenti a stresszt és fejleszti a kreativitást.  

A Makerspace 16 féle workshopjára most is lehet jelentkezni ezen az oldalon. 

 Ha az Executive MBA képzésről szeretnél többet megtudni, tájékozódj itt! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.30. - 13:22:27