Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Egy arany és két ezüst az I. Lábtoll-labda Egyetemi Kupán

2023-11-22 12:05:00

Sikeresen szerepeltek hallgatóink az I. Lábtoll-labda Egyetemi Kupán, melynek szervezésében a Corvinus Egyetem is aktívan részt vett.
Budapesti Corvinus Egyetem

A magyar Lábtoll-labda Szövetség a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetséggel együttműködve november 11-én rendezte az I. Lábtoll-labda Egyetemi Kupát, ahol kilenc felsőoktatási intézmény képviseltette magát. A helyszínt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem biztosította, ahol a Fehér János által teremtett hagyományőrzést segítik tovább vinni a fiatalok körében. A szervezésben és versenyzésben is aktív szerepet képviselt a Budapesti Corvinus Egyetem. 

A Kupán való részvételt hallgatónk, Farkas Lilla beszámolójával mutatjuk be: 

„Az esemény megnyitóján a Corvinus Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén dolgozó, korábbi magyar válogatott lábtoll-labdázó Dr. Újszászi Bogár László köszöntötte a résztvevőket sok sikert kívánva a versenyzéshez. A versenybíróság tagjaiként az egyetem sportközgazdász mesterképzésén tanuló Farkas Lilla és Szabó Virág irányították a verseny gördülékeny lebonyolítását. 

A Budapesti Corvinus Egyetem és az Óbudai Egyetem közös csapata ezüstérmet szerzett, majd egyéniben Farkas Lilla szintén döntőbe jutott, ahol viszont a magabiztosabb és rutinosabb Baranyai Benett szerezte meg a győzelmet. A versenyt sorsolásos párossal zártuk, mely inkább közösségépítő és sportág népszerűsítő program, mintsem kizárólag az eredményekért folytatott küzdelem. A versenyszámot végül a Corvinus Egyetem és a Metropolitan Egyetem sikerével zárhattuk, hiszen ezen két intézmény hallgatói, Farkas Lilla és Kovács Brigitta nyerték a finálét.” 

Gratulálunk a szép eredményért és további sportsikereket kívánunk a lábtoll-labda mérkőzéseken! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.30. - 08:54:39