Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Egyszerűbb jelentkezés, több ösztöndíj – januártól pályázhatsz a 2025/2026 tanév nemzetközi részképzéseire

2024-09-19 09:57:00

A korábbitól eltérően nem ősszel, hanem januártól lehet jelentkezni nemzetközi részképzésekre, a Pannónia Ösztöndíjprogramra, Double Degree és CEEPUS programra. A pályázás menete egyszerűbb lett, elhoztuk a részleteket, amiket eddig tudni lehet.
Budapesti Corvinus Egyetem

Ne feledd! A CEMS programra való jelentkezés változatlan, novemberben lehet jelentkezni, ennek részleteiről külön tájékoztatunk hamarosan. 

Egyszerűbb jelentkezés 

Biztosan ismered már az egyetem karriertervező programját, Navigátort, idén már erre a platformra tudod feltölteni dokumentumaidat, amelyek a nemzetközi részképzéshez szükségesek. (a Navigátort egyelőre csak az alapszakosok és a vállalkozásfejlesztés mesterszakosok tudják használni, de októbertől az osztatlan képzés és minden kétéves mesterszak diákjai számára nyitott lesz). Ha ide feltöltöd a szükséges adataidat, nemcsak a karriertervezésben segítenek neked, de fel tudod ezeket használni a nemzetközi részképzésre való jelentkezésnél is. 

Motivációs levélre már nem lesz szükséged. Nyelvvizsgát azonban továbbra is fel kell töltened, de már nem jár érte pluszpont. Fontos! Érdemes lesz utánanézned, hogy az általad kiválasztott egyetem milyen nyelvvizsgát kér.  

A pontszámításnál 70%-ban számít az átlag, 30%-ban az egyéb tevékenységek. Még szeptemberben tudsz csatlakozni valamelyik diákszervezethez, ezért is pluszpont jár a jelentkezésnél. A pontszámítás további szempontjairól hamarosan tájékoztatunk. 

Gyorsabb elbírálás 

A jelentkezés januárban indul és februárban zárul (a pontos időpontokról időben tájékoztatunk), az eredményről pedig még februárban értesülsz. Az új jelentkezési platform lehetővé teszi a gyorsabb elbírálást, így nem kell sokat várnod az eredményre.  

Több támogatás 

A külföldi részképzést legnagyobb részben a Pannónia Ösztöndíjprogram finanszírozza, és ha szükséges, az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány további forrásokat biztosít. Ha anyagi helyzeted befolyásolna, hogy külföldi részképzésben vegyél részt, jó hírünk van! Az ösztöndíj átlagos összege közel kétszeresére nő a korábbihoz képest. 

Hova utazhatok? 

Több, mint 50 ország (nem csak európai országok) 1000-nél is több helye közül választhatsz. A partnerek listáját hamarosan megosztjuk veled.   

Vágólapra másolva
X
×