Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Elindult a Corvinus Ösztöndíj felülvizsgálat és pályázat

2024-06-27 10:05:00

2024. június 27. (csütörtök) 10:00 és 2024. július 5. (csütörtök) 14:00 között zajlik.
Budapesti Corvinus Egyetem

A vizsgaidőszak után július 31-ig elvégzi az Egyetem a Corvinus Ösztöndíj felülvizsgálatát, azaz eldől, hogy a következő évben ki tanulhat térítésmentesen. A döntést a Neptunban tesszük elérhetővé számodra, mely döntés napját követően 15 napod lesz a jogorvoslati kérelem benyújtására. Cikkünkben a legfontosabb tudnivalókat foglaljuk össze. 

Támogatjuk a tehetségeket

Diákjaink zöme térítésmentesen tanul az Egyetemen, 2023-ban a nappali alapszakra felvett diákjaink csaknem 70%-a, míg a nappali mesterképzésre felvettek 90%-a kapott Corvinus Ösztöndíjat. A felülvizsgálat célja, hogy azoknak is esélyt adjunk a térítésmentes egyetemi tanulmányokra, akik felvételije kevésbé jól sikerült, ám az elmúlt két félév során kihozták magukból a maximumot. 

Mi a teendőd?

Ha most nem részesülsz Corvinus Ösztöndíjban, akkor a vizsgaidőszak után pályáznod kell a Neptunon keresztül.

Ha pályázni szeretnél, ellenőrizd, hogy jogosult vagy-e 

Mielőtt benyújtod a pályázatod, érdemes ellenőrizned, hogy jogosult vagy-e arra, hogy a pályázatodat a rangsorolás során figyelembe vegye az Egyetem, azaz teljesülnek-e a minimális előfeltételek. A felülvizsgálat a két utolsó olyan aktív féléved teljesítménye alapján történik, amikor nem vettél részt külföldi részképzésben vagy 6 hetet meghaladó külföldi szakmai gyakorlaton.  

Ahhoz, hogy a rangsorolásban részt vehess, az értékelt két félévben legalább 3,80-as átlagú tanulmányi eredményt (a két félév kreditekkel súlyozott tanulmányi átlagának átlaga), valamint a két félévben együttesen minimum 46 kreditet kellett teljesítened (mindkét feltételnek teljesülnie kell).  

A fenti szempontok alapján jogosult hallgatók között felvétel féléveként és képzésenként rangsort készít az Egyetem, és a következő tanévben – ugyanolyan képzésen belüli hallgatói arányban, amilyenben a felvétel félévében – azok kapnak Corvinus Ösztöndíjat, akik jól teljesítettek.   

(A pályázattal, illetve felülvizsgálattal kapcsolatos részletes információt ITT találsz.) 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.30. - 08:52:38