Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Elindult a jelölés Az Év Kiemelkedő Sportolója és Az Év Kiemelkedő Sportcsapata díjakra

2023-09-12 13:53:00

A jelöléseket 2023. szeptember 18. 16.00 óráig adhatják le a hallgatók és a munkatársak egyaránt.
Budapesti Corvinus Egyetem

A Budapesti Corvinus Egyetem célja, hogy azokat a hallgatóit, akik tanulmányaikban több éven át kimagasló teljesítményt nyújtottak, emellett az egyetemi tanulmányokon túlmutató sporttevékenységükkel gazdagították az Egyetem eredményeit, növelték ismertségét és elismertségét, öregbítették hírnevét, díj adományozásával ismerje el. 

A díjban azon hallgatók részesülhetnek, akik a 2022/2023. tanév 1. (őszi) és 2. (tavaszi) félévében is alapképzésben, osztatlan mesterképzésben vagy osztott mesterképzésben aktív, teljes idejű (nappali) hallgatói jogviszonnyal rendelkeztek. 

A díj odaítélésének bírálati szempontjai: 

  • sportkritérium: az adott tanévben elért kimagasló sporteredmény, amely megítélése során: 
  • olimpiai sportágak versenyzői a rangsorolásnál előnyt élveznek, 
  • nemzetközi és országos versenyen elért eredmények kerülnek figyelembevételre, 
  • a MEFOB (Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság) és a nemzetközi (EUSA, FISU) egyetemi versenyeken elért eredmények előnyt élveznek. 
  • tanulmányi kritérium: A 2022/2023. tanév két félévének átlagában a jelölt hallgató kreditekkel súlyozott tanulmányi átlaga legalább 3,8. 

A díjra bármely munkavállaló vagy hallgató jelölhet általa alkalmasnak tartott és a jelölés feltételeinek megfelelő hallgatót. A díjazotti jelölést az Egyetem hallgatói és munkatársai a Neptun rendszerben (HWEB és OWEB felületén) az Ügyintézés/Kérvények menüpontban „Az Év Kiemelkedő Sportolója és Sportcsapata jelölés 2022/2023 tanév” kérvényen tehetik meg 2023. szeptember 11., 10.00 óra és 2023. szeptember 18., 16.00 óra között. 

Mindenki csak egyetlen jelöltet ajánlhat (egy egyéni sportolót és egy csapatot), több egyéni sportoló vagy több csapat jelölése esetén a jelölés érvénytelen. A díjra a hallgató saját magát is jelölheti (pályázhat). A sportcsapat kategóriában a saját jelölésnek nem feltétele, hogy a jelölést valamennyi csapattag leadja, elegendő egy fő által megtett jelölés. 

A díj egyösszegű pénzbeli juttatás, összege: 

  •  az egyéni sportoló jelöltek 1–3. helyezettje kerül díjazásra: az első helyezett esetén bruttó 200 000 Ft, a második helyezett esetén bruttó 150 000 Ft, a harmadik helyezett esetén bruttó 100.000.-Ft összegű pénzdíj. 
  • A sportcsapat kategóriában a jelöltek közül az első helyen rangsorolt csapat részesül díjazásban. 

A díj összege a csapat valamennyi, a feltételeknek megfelelő tagja részére bruttó 80.000.-Ft pénzdíj. 

A díjra jelöltek rangsorolását a Sportbizottság végzi. A Sportbizottság három tagból áll. Tagja és egyben elnöke a Testnevelési és Sportközpont vezetője, tagja az oktatási rektorhelyettes által delegált egy fő, valamint a Hallgatói Önkormányzat által delegált egy hallgató. A díj adományozója a rektor. A döntés ellen nincs helye jogorvoslatnak. 

Jelen felhívással kérjük az Egyetem minden hallgatóját és munkatársát, jelölésével támogassa kiemelkedő hallgatóinkat, hogy példamutató eredményeiket elismerhessük és közösen ünnepeljük! 

A részletes felhívás itt érhető el. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.20. - 15:25:45