Mi az étel? Miért nem elég, ha csak jól lakunk? Mi teszi az étkezést emlékezetes élménnyé?
Merkl Márta, az ONYX Alkotói Közösségének food design kutatója önképző gasztroőrülteket és lelkes gourmet-kat hív vacsorára, ahol ezeket a kérdéseket járják körbe a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástani Doktori Iskolájában végzett doktori kutatásához kapcsolódóan.
Az élménykutatás során két egymást követő ingyenes vacsorára és az ezzel összekötött csoportos beszélgetésre várják a vendégeket a tizenhat fős asztalhoz. A kiválasztottakat az este alatt a nagyvárosi élet kontrasztosságát bemutató METROPOLISZ menüsor étkezési élményéről faggatják, hogy az egymásra reflektáló beszélgetés során vendégoldalról szemlélve többet tudhassanak meg.
“Food designnak hívjuk az étel- és italtervezést, az étkezéshez vagy ételhez kapcsolódó eszköz, tér, esemény, szolgáltatás vagy rendszer megtervezését. Filozófiánk a kezdetektől a gasztronómia, a művészet, a tudomány és a fenntarthatóság ötvözésén alapszik, aminek szerves részét képezi a food design is.” Márta az Onyx Műhely megnyitása óta megfigyelések, vendégvisszajelzések és most a fókuszcsoportos interjúk útján vizsgálja, hogy mi a szerepe az étkezési élményeinkben az interaktivitásnak és a történetmesélésnek. “Választott kritikusaink visszajelzései alapján ezeket az értékeléseket később tudatosan szeretnénk beépíteni Metropolisz élményünkbe.”
Neked mit jelent a nagyvárosi gasztroélmény? A
A jelezkezés a Facebook-eseményen keresztül lehetséges.
A jelentkezéseket március 18. éjfélig várják, 3 vagy több fős társaságot nem tudnak fogadni. A kutatás és a vacsora nyelve a magyar. A beszélgetésről hangfelvétel készül. A kutatásban való anonim részvételről nyilatkozat aláírása szükséges.
A kutatás partnerei: