Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Erasmus+ staff week a Corvinuson

2024-07-24 18:28:00

Emlékezetes egy hetet tölthettek együtt a június 17-21. között megrendezett szakmai esemény öt országból érkező résztvevői.
Budapesti Corvinus Egyetem

Az idei személyzeti hét a “Building tomorrow: Sustainable Development Goals” címet kapta. Az európai egyetemekről érkező, különféle munkakörű résztvevők számos országot – Lengyelország, Franciaország, Görögország, Hollandia és Románia – képviseltek az eseményen. Látogatásuk során megismerkedtek a Corvinus Egyetem nemzetköziesítési törekvéseivel és gyakorlatával. Betekintést nyertek a Corvinus mobilitási programjaiba és a különböző szervezeti egységek működésébe. 

A rendezvényt Fehér Péter, a Nemzetközi Kapcsolatok és Akkreditációk vezetője nyitotta meg. A Corvinuson a fenntartható gazdaság kérdéseit és a kreatív fenntartható megoldásokat Domahidi Ákos kancellár mutatta be. Az előadásoknak a Gellért Campus adott otthont, amely nemcsak impozáns helyszín, hanem élő példája is zöld projektjeinknek. A Fenntartható Fejlődés Intézetének oktatói olyan érdekfeszítő témákba vezették be a hallgatóságot, amelyek jelentősen befolyásolják jelenünket és a jövőt. Többek között a Corvinus Termelői Piac történetét is bemutatták, amely a közösség és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk szimbólumává vált. A COLLAB Mentoring képviselőinek köszönhetően kipróbálhattuk az interaktív “2030 SDGs Game” játékot, amely egyszerre volt szórakoztató és tanulságos. Az szakmai programok mellett vendégeink megismerkedhettek Magyarország történelmével és kultúrájával, valamint meglátogathatták a város nevezetességeit. 

 

Az eseményt a Nemzetközi Ösztöndíjprogramok és Partnerkapcsolatok (ISPP) szervezte további társegységek és akadémiai munkatársak támogatásával, közreműködésével. “Nagyszerű. Játékos. Inspiráló. Ennél jobban megszervezve el sem tudom képzelni”, “Minden kiváló volt! Ne változtassatok semmin!”  – ehhez hasonló nagyon pozitív visszajelzéseket adtak a résztvevők mind a szakmai, mind a közösségi programokat illetően. Rendkívül hasznosnak és relevánsnak találták a bevált gyakorlatok cseréjét és a kapcsolatépítés lehetőségét. 

Összességében a hét nagyon sikeres és emlékezetes volt. Mind a vendégek, mind a házigazdák új ismeretekkel és készségekkel gazdagodtak. Az esemény hozzájárult nemzetközi kapcsolataink erősítéséhez, és megmutatta a Corvinus Egyetem elkötelezettségét a fenntartható fejlődés és az innovatív gyakorlatok előmozdítása iránt. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.24. - 20:10:54