Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Európa második legjobbjai lettek hallgatóink

2022-02-28 13:10:18

Kimagasló eredményt ért el a Corvinus négyfős csapata a Melbourne Meets Case Competition esetmegoldó versenyen.

Bunevácz Regina, Deák Ádám, Pataki Ákos és Sallai Réka az esetversenyen egy jól alátámasztott stratégiát alkottak meg a Melbourne Writers Festival aktuális problémájára. A csapat megoldása a fogyasztói szokások alapos megismerésén alapult, megcélozta a helyi kereskedelmi szektort, valamint a releváns szponzorokat. A szakmai zsűri az értékelés során kiemelte a rendkívül kreatív megoldást és az elemzéssel logikusan alátámasztott javaslatokat. 

A versenyt alapos előkészületek előzték meg a Cases on International Business Strategy-től (CIBS), a Vállalatgazdaságtan Piramis esettanulmányi képzés csúcsától kezdve egészen a közvetlenül a csapatra szabott, mentor által vezetett felkészülésig. Mind az esetversenyzés, mind az odáig vezető út rengeteg hasznos, a későbbiekben is alkalmazható szakmai tapasztalattal gazdagítja a résztvevőket. 

Sallai Réka így fogalmazta meg a versennyel kapcsolatos gondolatait: „Sokat dolgoztam azért, hogy itt versenyezhessek, és amellett, hogy nagyon megtisztelő volt, rengeteget tanultam a mentoroktól és felkészítőimtől. Remélem a jövőben sikerül ezt a tudást kamatoztatnom.” 

Pataki Ákos kiemelte, hogy a tárgyak elvégzése, a felkészülés és a versenyzés során megszerzett tudás által közelebb került a kitűzött szakmai céljai felé.  

Deák Ádám gondolatai jól tükrözik azt, hogy nem csak az első helyért érdemes megmérettetnie magát egy csapatnak: „minden egyes verseny egy óriási tapasztalat, és igyekezni kell a lehető legtöbbet tanulni belőle. Amikor nyersz, azért, hogy legközelebb emlékezz a jó gyakorlatra, amikor veszítesz pedig azért, hogy legközelebb minden hibát ki tudj javítani. A nap végén ez a legtöbb, amit haza tudsz vinni magaddal”. 

Gratulálunk a csapatnak a szép eredményhez és ezúton bátorítunk mindenkit arra, hogy tapasztalja meg, milyen érzés nemzetközi szinten képviselni a Corvinust, és mellette egyedülálló szakmai tudást szerezni! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.01. - 06:15:36