Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Hamarosan megjelennek az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj (EKÖP) pályázati kiírások a Corvinuson

2024-05-31 11:55:00

A 2024/2025-ös pályázati időszaktól kezdődően a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Új Nemzeti Kiválóság Programja (ÚNKP) és Kooperatív Doktori Programja (KDP) Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) néven fut tovább.
Budapesti Corvinus Egyetem

A 2024/2025-ös pályázati időszaktól kezdődően a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Új Nemzeti Kiválóság Programja (ÚNKP) és Kooperatív Doktori Programja (KDP) programra való pályázás lehetősége lezárul, helyüket a Kormány által alapított Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) veszi át. 

Az EKÖP, illetve az EKÖP-KDP ösztöndíjpályázatokat az egyetemek alakítják ki és hirdetik meg a jogszabályban meghatározott keretek között azzal, hogy a pályázati kiírásokat előzetesen az EKÖP Tanács véleményezi. Az integrált kiválósági ösztöndíj program célja a kutatói kiválóság elismerése, valamint a kiemelkedő képességű fiatalok kutatói életpályán való elindulásának támogatása. 

Az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) célja a felsőoktatási intézmények oktatói és kutatói utánpótlásának, valamint az innovatív magyar vállalkozások kutató-fejlesztői utánpótlásának biztosítása, és a legtehetségesebb hallgatók a felsőoktatási tehetséggondozásba való bevonása. A Program ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási tevékenységet folytatnak. 

Az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program Kooperatív Doktori Program(EKÖP-KDP) célja, hogy a kutatás-fejlesztés-innováció területén tovább bővítse azon munkavállalók létszámát – elsődlegesen az MTMI (matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai) területeken –, akik szakmai ismereteiket a legfrissebb tudományos kutatási eredményekkel kívánják gyarapítani, és elkötelezettek tudásuk társadalmi és gazdasági hasznosításában. A Program azok számára biztosít támogatást, akik doktori hallgatói státuszuk mellett felsőoktatási intézményen kívül más munkahelyen is végeznek kutatómunkát, amely elősegíti tudományos eredményeik gyakorlati hasznosulását. 

A pályázati lehetőség hamarosan megnyílik, már az EKÖP Tanács véleményezését várjuk a tervezett anyagra. Addig is arra bíztatunk mindenkit, hogy a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan készítse elő a többlet pontokat érő dokumentációkat (korábban benyújtott vagy megjelent publikációkat, versenyeredmények, Pro Scientia aranyérem, illetve OTDK eredmények igazolását, stb.), valamint a kutatási terv részletein is kezdje meg a közös munkát a témavezetővel, illetve EKÖP-KDP pályázat esetén témavezetővel és vállalati szakértővel.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.30. - 13:12:44