Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Idén is a Corvinus a legjobb döntés

2024-10-03 13:50:00

A Budapesti Corvinus Egyetem folyamatosan bővülő képzési kínálatának és nemzetközi programjainak köszönhetően a hallgatók számos lehetőség közül választhatnak. Most megismerheted, miért érdemes jelentkezned.
Budapesti Corvinus Egyetem

Képzéseink 

A 2024/25-ös tanévre az alap- és osztatlan szakos képzések listája már elérhető.A mesterszakok végleges listája október közepén válik nyilvánossá. Több új mesterszakot is hirdetünk, melyek igazodnak az aktuális munkaerőpici igényekhez, sőt az egyéves mesterképzések kínálata is bővülni fog.  

 

Térítésmentes oktatás 

A Corvinus Ösztöndíjnak köszönhetően továbbra is elérhető a térítésmentes képzés lehetősége. Az alap- és osztatlan szakos hallgatók körében a gólyák kb. 75%-uk, míg a mesterszakosok 93%-a kezdte meg térítésmentesen a tanévet. 
Nemcsak a Corvinus Ösztöndíj megszerzésére van jó esély, hanem arra is, hogy meg is tartsd azt. Az év végi felülvizsgálatok során ugyanis az adott képzésen és az adott évfolyamon nem csökken az ösztöndíjas hallgatók aránya. 
Ha pedig külföldi cserefélévre mész, és emiatt csúszol a tanulmányaid zárásával, extra térítésmentes félévet is kérelmezhetsz. 

 

Nemzetközi lehetőségek a Corvinuson 

A Corvinus Egyetem külföldi cserefélévei továbbra is nyitva állnak minden hallgató előtt. A csereféléven túl akár kettősdiploma programban is részt vehetsz, amely már egyes alapszakokon és számos mesterszakon is elérhető. Mesterszakos hallgatók számára pedig a CEMS program kínál világszínvonalú lehetőségeket, amely kiváló ugródeszkát jelent a nemzetközi karrierépítéshez. 
Az alapszakos hallgatók egyes képzéseken a DSG keretein belül német nyelven is felvehetnek tantárgyakat, ezzel is növelve nyelvtudásukat és nemzetközi tapasztalataikat. 

 

Gellért Campus – a modern tanulási környezet 

A Corvinus új Gellért Campusa is várja a hallgatókat, amely Budapest szívében helyezkedik el, modern felszereltséggel és innovatív tanulási környezettel. A Campus nemcsak kényelmes és inspiráló helyszínt nyújt a tanuláshoz, de számos közösségi térrel, sportközponttal, korszerű oktatási technológiákkal és lenyűgöző kilátással is gazdagítja a hallgatók mindennapjait. 

 

A tanuláson túl 

Egyetemi éveid alatt a Corvinuson nemcsak a tanulásé a főszerep, hiszen közel 40 diákszervezet és szakkollégium vár rád, amelyek garantálják, hogy szabadidőd is tartalmasan és izgalmasan teljen. Ezek a szervezetek lehetőséget adnak arra, hogy a tanulmányaidon túl új készségeket szerezz, életre szóló barátságokat köss és olyan programokon vegyél részt, amelyek segítik a személyes fejlődésedet és az egyetemi közösségbe való beilleszkedést. 

 

Jelentkezés 

A jelentkezési folyamat decemberben indul, amelyet a felvi.hu oldalon keresztül lehet elvégezni. Fontos, hogy időben tájékozódj, ezért érdemes rendszeresen látogatni a honlapunkat is, ahol minden friss információt megosztunk a felvételi időszakról. 

 

Személyes találkozás 

A személyes tájékozódásra több lehetőség nyílik majd, hiszen idén is megtartjuk a Nyílt Napokat. Ezeken az eseményeken közvetlenül ismerkedhetsz meg a szakokkal, oktatókkal és egyéb lehetőségekkel, és kérdéseidre azonnali válaszokat kaphatsz. Hamarosan közzétesszük a Nyílt Napok pontos időpontjait és programját, így érdemes figyelni weboldalunkat és közösségi média felületeinket. 

Fedezd fel a Corvinus kínálta lehetőségeket, és válaszd a számodra legmegfelelőbb képzést és nemzetközi programot! 

Vágólapra másolva
X
×