Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Idén is lesz Corvinus Filmklub modern és klasszikus magyar filmekkel

2023-09-11 04:45:00

Klasszikus magyar filmek – és generációk találkozása, vagyis szórakozás és közösségépítés egy klasszikus közösségi térben, a Filmklubban.
Budapesti Corvinus Egyetem

Idén is lesz Corvinus Filmklub. Olyan filmek közül válogathatnak az érdeklődők, mint az év elején nagy sikerrel megjelent Kojot négy lelke, az Unoka, vagy az Enyedi Ildikó által rendezett Az én XX. századom. 

“A “Potter generáció” tagjai nem feltétlenül ismerik azokat a magyar filmtörténeti klasszikusokat, amelyeket rendszeres vetítéseken kínálunk hallgatóinknak és alumni tagjaiknak. Alumni tagjaink közül sokan látták már ezeket az alkotásokat, de talán mai szemmel már máshogyan értelmezik. Nagyon érdekes nézőpontok és nézői percepciók találkoznak a vetítés utáni beszélgetésekben. Az ember és történelem viszonya, a hatalom működése vagy a szabadság lehetősége rendkívül absztrakt, de örök problémák. Vajon hogyan nézzük, ezeket a filmeket?” – írják a Filmklubról a szervezők. 

A Filmklub kínálatát a Nemzeti Filmintézet biztosítja. A csütörtöki találkozások alkalmával a vetítéseket követő beszélgetés háziasszonya Sipos Júlia. A csütörtöki alkalmak időpontjáról és a programról rendszeresen közzéteszünk majd eseményeket a félév során. A filmvetítés mellett beszélgetéssel is készülnek a szervezők, ahol egyes filmeknél akár a rendezőt is kérdezhetik majd az érdeklődők az alkotásokkal kapcsolatban. 

A Corvinus Filmklub 2023. őszi programja: 

  • Szeptember 21. 18:00 – Gauder Áron: Kojot négy lelke 
  • Október 12. 18:00 – Enyedi Ildikó: Az én XX. századom 
  • November 23. 18:00 – Deák Kristóf: Az Unoka 
  • November 30. 18:00 – Bódy Gábor: Amerikai Anzix
  • December 07. 18:00 – Sándor Pál: Ripacsok 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők a Corvinus Faculty Clubban, a Főépület déli bejáratával szemben! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.20. - 15:18:02