Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Így juss be a Corvinus mesterképzéseire!

2023-12-15 10:00:00

Aki 2024-ben felvételizik a Corvinuson mesterszakra, már az egységes és rugalmasabb felvételi eljáráson vehet részt.
Budapesti Corvinus Egyetem

Idén több mint 20 mesterképzés közül lehet választani, amelyek egy részét akár egy év alatt is el lehet végezni.  

Akár több százezres bérelőny corvinusos diplomával  

A corvinusosok bruttó átlagbére a legmagasabb az országban hosszú távon: átlagosan havonta bruttó 207 ezer forinttal keresnek többet, mint az összes többi gazdasági képzésen diplomát szerzettek. Corvinusos diplomával pedig átlagosan kevesebb, mint egy hónap alatt helyezkednek el hallgatóink.* 

Az eddigi felvételink helyett egy új, rugalmasabb rendszeren keresztül juthatsz be idén a Corvinusra, ráadásul jó eséllyel tanulhatsz térítésmentesen, hiszen 2023 szeptemberében mesterszakon kezdők 90%-a tanul Corvinus Ösztöndíjjal. 

3 lépés és találkozunk szeptemberben! 

Mesterszakra jelentkezni a megszokott módon a felvi.hu oldalon lehet február 15-ig. Ezzel az igényt nyújtottad be, hogy a Corvinusra szeretnél jelentkezni. 

Ezt követően felvételi vizsgát kell tenned. Több nemzetközi felület közül te választhatod ki a számodra legmegfelelőbbet, ráadásul, ha elsőre nem érzed megfelelőnek a teljesítményed, többször is próbálkozhatsz akár 2024. július 10-ig, azaz a hiánypótlási időszak végéig. Ezeket a teszteket már számos ország neves egyetemei használják a felvételi eljárás során. Olvasd el itt az erre vonatkozó részleteket!  

Az új felvételi bevezetésével megszűnt a nyelvvizsgakövetelmény, a szóbeli vizsga viszont több helyen megmaradt.   

Mindeközben ne feledd, hogy a kreditelismerési eljárást is teljesítened kell, ha ez vonatkozik rád (ez attól függ, hogy milyen alapszakos diplomád van). Arról, hogy ez pontosan mit jelent és hogyan teheted meg, ha szükséges, itt olvashatsz bővebben. 

A fenti információk nem vonatkoznak az MBA képzésre, az angol nyelvű Vezetés és szervezés, valamint a Közgazdásztanár szakra. Ha ezekre a képzésekre szeretnél jelentkezni, a szakos oldalakon keresd az információt.  

*A DPR AAE 2022-es adatai alapján  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.19. - 17:29:51