Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Ismét szakmai napot tartott a vállalkozásfejlesztés mesterszak

2024-05-28 14:16:00

2024. május 24-én immár második alkalommal került sor a vállalkozásfejlesztés mesterszakos hallgatók egész napos szakmai és csapatépítő rendezvényére. A nap során sokféle élményben lehetett része a hallgatóknak: Balogh Péter startup előadásától a közös pizzázásig, a GE Vernova lean menedzsment workshopjától a vezetett borkóstolóig gazdag programmal készült a Vállalkozás és Innováció Intézet csapata.
Budapesti Corvinus Egyetem

A sűrű napot az AmCham és a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület szervezésében megrendezett Start Your Business rendezvény nyitotta, amelyben sikeres vállalkozók és kockázati tőkebefektetők osztották meg tapasztalataikat a hallgatókkal. Balogh Petya (STRT alapítója, korábban NNG társalapító és nem mellesleg a Cápák között műsor cápája) a startupok rövid innovációs ciklusairól, Szalay Kristóf (a TURBINE AI társalapítója) a korai vállalkozói élményeiről, azok tanulságairól beszélt, amelyet egy panelbeszélgetés követett, ahol a diákok is feltehették kérdéseiket a vállalkozásalapítás és -finanszírozás témakörében. 

Miután a mesterszak hallgatói ünnepélyes keretek között átvették az okleveleiket a tantermen kívüli extra teljesítményeikért, a Vállalkozásfejlesztés Alumni Mentorprogram néhány alumnusával is beszélgettünk a karriertervezés kihívásairól. A jól megérdemelt (az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület és a GE Vernova támogatásával az asztalokra került) pizzák elfogyasztását követően a szakhoz közvetlenül kötődő diákszervezet, a Vállalkozásfejlesztés Klub mutatkozott be és szervezett csapatépítő játékokat a hallgatóknak.  

A délutáni szakmai program a lean menedzsment praktikáira fókuszált, amelyeket a GE Vernova kollégái rendkívül gyakorlatiasan és játékos feladatokkal illusztrálva mutattak be a hallgatóságnak. A napot ezután egy borkóstoló zárta Dr. Fiáth Attila vezetésével, melyen a hallgatók egy barátságos verseny keretei között összemérhették és gyarapíthatták is a hazai borokkal kapcsolatos ismereteiket. A változatos programoknak köszönhetően a rendezvényen résztvevő közel 70 hallgató nemcsak jól szórakozott, hanem friss tudással és erős közösségi kötelékekkel is gazdagodott. Jövőre folytatjuk! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.30. - 22:23:52