Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Jogászból felsővezető a Corvinus-MSM-SEED Executive MBA programjával

2024-05-28 09:33:00

A CTP Hungary ügyvezetője a Corvinus-MSM-SEED Executive MBA programját követően sikeres jogi igazgatói karrierből lépett fel a közép-európai régió egyik legnagyobb ipari ingatlanfejlesztőjének, a CTP-nek az ügyvezetői pozíciójába.
Budapesti Corvinus Egyetem

Gondi Ferenc élete egyik legnagyobb kihívásaként élte meg, amikor munkahelyén egyszerre kellett irányítania egy stratégiai jelentőségű akvizíció ügyleteit, mellette pedig éppen zajlott a Corvinus-MSM-SEED Executive MBA képzésének nyári intenzív időszaka. A tranzakció prioritása nem volt kérdéses, ahogy a programról való hiányzás sem volt opció. A CTP Magyarország ügyvezetője mesélt nekünk az Executive MBA képzés kihívásairól, illetve arról is, hogy milyen eszközöket kapott a programtól, amelyek aztán a karrierjében is nagy előrelépést hoztak. 

„Amikor még joghallgató voltam, egy állásinterjú során feltették nekem azt a kérdést, hogy mi a végső karriercélom. Azt válaszoltam, hogy olyan jogász szeretnék lenni, aki az üzleti stratégiák megalkotásában is részt vesz. Az interjúztatóm szkeptikus volt, de én kitartottam az álmom mellett. Ma már büszkén mondhatom, hogy az élet engem igazolt: elértem, sőt meg is haladtam az akkori célomat! Nagyon strukturált gondolkodásúnak, ugyanakkor igazán kreatívnak is tartom magamat. Látom, hogy mik azok az ’out of the box’ megoldások, amikkel meghaladható egy állapot, fejleszthető egy rendszer. A jog sok szempontból nagyon lehatárolt, ezért én előbb csoportvezetőként, később középvezetőként is mindig azt kerestem, hogy hogyan lehet az üzleti aspektusok felé elmozdulni” – meséli Gondi Ferenc.  

A lehetőséget és a bizalmat végül jelenlegi munkahelyén, a közép-európai régió egyik legnagyobb ipari ingatlanfejlesztőjénél, a CTP-nél kapta meg. A cég magyarországi vállalatának jogi szervezeti vezetőjeként egyre több stratégiai döntésbe kezdett belefolyni, később önként vállalkozott a beszerzési szabályzatának elkészítésére, majd a beszerzési osztály felépítésére. Amikor pedig elment a cég előző ügyvezetője, a külföldi tulajdonos Ferencet léptette elő a CTP Magyarországért felelős ügyvezetőjévé.  

„A CTP egy nagyon rugalmas szervezeti kultúrával rendelkező nemzetközi cég, ahol az állandó fejlődési mentalitás mindig is kiváló táptalaja volt a személyes és szakmai fejlődésnek, így a képességeim, az ambícióm találkozott a cég növekedési szemléletével” – teszi hozzá.  

Nem volt más opció, mint hogy sikerüljön  

Mindeközben Ferenc jelentkezett a Corvinus-MSM-SEED Executive MBA programjára is, amelyet egy nagyon átgondolt és tudatos mérlegelés előzött meg részéről:  

„Abban az időben már vezetőként, közvetlenül a tulajdonossal dolgoztam a CTP-nél. Tudtam, hogy ez a képzés egy nagyon megterhelő időszak lesz majd az életemben, de abban is biztos voltam, hogy érdemes rászánni a befektetett energiát és hogy a képzésen megszerzett tudással szakmailag és emberileg is többé válhatok majd” – emlékszik vissza a jelentkezés körüli időszakra.  

A Corvinus amúgy is komoly energia- és időbefektetést kívánó képzését Ferenc napi vezetői feladatai mellett végezte, és utólag visszagondolva néha maga sem érti, hogy két éven keresztül hogyan tudott megbirkózni ilyen szintű állandó extrém leterheltséggel: „napi szinten egyensúlyt kellett tartani a munka, a tanulás és a magánéletem között, hogy ezeket mind egyben tudjam tartani. Az Executive MBA program indulása éppen egybeesett a nászutam tervezett időpontjával. Megkérdeztem az oktatókat, hogy hiányozhatnék-e az első órákról, azt javasolták, hogy akkor inkább halasszak egy évet a kezdéssel. Akkor megértettem, hogy ennek a programnak milyen mentalitás van. Aztán később be is bizonyosodott, hogy aktív és rendszeres részvétel nélkül nem is tud működni ez a képzés, mert szinte minden tananyag egymásra épül” – meséli az átélt kihívásokról.  

„Nekem hatalmas motiváció volt ez a képzés, és úgy álltam hozzá, hogy nincs más opció, sikerülnie kell” – teszi hozzá Ferenc.  

Úgy működik, mint egy gyorselérési link 

Kérdésemre, hogy gondolkodott-e más, hazai piacon elérhető Executive MBA képzésben is, Ferenc elmondta, hogy a Corvinus Egyetem diplomájának üzleti életben való presztízsértéke, illetve a Maastrichti Egyetemmel közös nemzetközi diploma és a kiváló tanári gárda miatt számára más hazai Executive MBA képzés nem jött szóba: „egyfajta garanciaként tekintettem a képző intézményekre, ami nem csak papírt fog adni a tudásomról, hanem az eszközöket is megadja ahhoz, hogy magabiztos felsővezetővé váljak. És ezt az előzetes elvárásomat be is igazolta a program.” 

És hogy mit adott Ferencnek összességében a Corvinus-MSM-SEED Executive MBA két éves programja? 

„Azt felsorolni is hosszú lenne – jegyzi meg nevetve −, de mindenképpen adott egy átfogó tudást és szemléletet a cégvezetésről, megtanította a működéshez kapcsolódó különböző szempontok együttes vizsgálatát, nagyon erőteljesen formálta a vezetői szemléletmódomat, és persze kapcsolati hálót is adott. Igazából a mai napig úgy működik nálam ez a program, mint egy tudás és kapcsolati bőségtál, akármilyen kérdés merül fel bennem, rögtön tudom, hová kell visszanyúlnom a megoldásért, inspirációért.” 

 

Jelentkezz Corvinus-MSM-Seed Executive MBA képzésünkre június 3-ig early bird kedvezménnyel!

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.17. - 12:45:33