Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Komplex támogatást kapnak a tehetséges diákok a Corvinus és a Hewlett Packard Enterprise összefogásában

2023-10-04 09:07:00

Ebben a tanévben a Corvinus legkiválóbb hallgatói két féléven át tartó szakmai támogatást kaphatnak későbbi vezetői karrierjükhöz az egyetem és az informatikai vállalat között megkötött partnerségi megállapodásnak köszönhetően.
Budapesti Corvinus Egyetem

Stratégiai együttműködési szerződést írt alá a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a Hewlett Packard Enterprise október 3-án Budapesten. Az egyetem képviseletében Anthony Radev, a Corvinus elnöke, valamint Szabó Lajos megbízott rektor, a Hewlett Packard Enterprise részéről Szpisják Tibor ügyvezető vett részt. 

A volt corvinusos hallgatóink a mai üzleti és társadalmi szervezetek vezetői, a jelenlegi corvinusos hallgatóink pedig a jövő vezetőivé válnak. Ezt felismerve kiemelt figyelemmel támogatjuk a vezetői diáktehetségeket. Ahhoz pedig, hogy a hallgatók vezetőként is jól működjenek majd, az első lépés a tudatos önmenedzselés, ezért a Hewlett Packard Enterprise vállalattal közös együttműködésünk elsősorban ezt a képességet fejleszti” – mondta Anthony Radev, a Corvinus elnöke. 

„A Corvinus Egyetemmel kötött együttműködésünk támogatja azt a törekvésünket, hogy olyan szakember-utánpótlásra találjunk, amelynek tagjai osztják az értékeinket és a HPE jövőbeli vezetőivé válhatnak. Azzal, hogy aktívan részt veszünk az oktatásban, segítünk a hallgatóknak közvetlen tapasztalatot szerezni az üzlet világából, egyúttal azonnali visszajelzést kapunk a következő generáció igényeiről és viselkedéséről is” – mondta Szpisják Tibor, a Hewlett Packard Enterprise ügyvezető igazgatója. „A magyar vállalatok vezető informatikai partnereként arra törekszünk, hogy az eszközeink és a szolgáltatásaink üzleti értéket teremtsenek ügyfeleinknek. Stratégiai fontosságú számunkra az adatmenedzsment és a mesterséges intelligencia kérdésköre, ezért üdvözöljük, hogy a Corvinus Egyetem, Magyarország vezető üzleti vezetőket képző intézménye „Data Science in Business” című szakot indít” – tette hozzá Szpisják. 

A megállapodás értelmében a Hewlett Packard Enterprise szakmai előadásokkal és mentorálással vesz részt az egyetem hallgatói tehetséggondozó tevékenységében a 2023/2024-es tanévben. Az együttműködés a legkiemelkedőbb corvinusos hallgatókat kívánja segíteni abban, hogy még tudatosabbak legyenek vezetői karrierjük tervezésénél a céljaik meghatározásában és elérésében. A résztvevők jobb rálátást kapnak arra, hogy a képességeikhez, motivációjukhoz illeszkedő célokat tűztek-e ki, megtanulják, hogyan bontsák le a céljaikat kisebb lépésekké és miképp küzdjenek meg a felmerülő akadályokkal. A csoportos foglalkozásokon a hallgatók mentor vezetésével fejlődhetnek, önreflexiókkal és változatos, tapasztalati tanulást ösztönző módszertanok segítségével. 

A stratégiai partnerség részeként a Hewlett Packard Enterprise szenior menedzserei rendszeresen tartanak majd szakmai előadásokat, szemináriumokat is saját vállalati tapasztalataikról, iparági példákról. A Corvinus Egyetem félévente tudományos fórumot biztosít a vállalatnak a közös gondolkodás, a piaci és iparági igények, kockázatok és kihívások felismerésére, kezelésére. A Hewlett Packard Enterprise a Corvinus stratégiai partneri közösségi találkozóin részt vállal az innovációs és a kutatás-fejlesztési együttműködésekben, valamint az egyetem stratégiai irányairól szóló párbeszédekben. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.20. - 11:27:17