Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Letették esküjüket a corvinusos gólyák

2023-09-06 10:25:00

A kiválóság, a kihívás, a közösség és a karrier területére kiterjedő képletes szerződéskötésre kérte fel a megjelent elsőéveseket Szabó Lajos megbízott rektor a Corvinus szeptember 4-ei tanévnyitóján.
Budapesti Corvinus Egyetem

Hétfőn megtartotta tanévnyitó ünnepségét a Budapesti Corvinus Egyetem. A hallgatókat, oktatókat elsőként Szabó Lajos megbízott rektor köszöntötte, aki kiemelte: az egyetem stratégiájának középpontjában a hallgatók állnak. Az elsőéveseket megszólítva képletesen szerződést kötött velük, amelyben a kiválóság, a kihívás, a közösség és a karrier területein kínált együttműködést. Elmondta: arra szerződnek, hogy a hallgatók hozzák magukkal a tehetségüket, az akaratukat, a motivációjukat, az egyetem pedig adja a szakmai tudást, a tapasztalatot, a szemléletformálást, a digitális, az interperszonális, a vezetői, a csoportmunkára való képességek és készségek fejlesztését. Felidézte: az ország összes alapszakját figyelembe véve a 10 legmagasabb pontszámú alapszakból 9 a Corvinus szakja, az egyetem pedig elnyerte a nemzetközi AACSB- és AMBA-akkreditációt is.  

A kollégákhoz szólva a megbízott rektor hangsúlyozta, az átalakult egyetemen sok sikert értek el közösen. A szakmegújítások mellett újakat is létrehoztak, így a Magyarországon egyedülálló filozófia, politika, gazdaság, valamint üzleti adattudomány alapszakokat, a politikai gazdaságtan és a gazdasági-viselkedéselemzés mesterszakokat, emellett most indulnak – szintén az országban először – egyéves angol nyelvű mesterszakok is. A következő időszak feladataiból kiemelte többek között a társadalomtudományi alapszakos portfólió újragondolását, egy új mesterképzési koncepció kialakítását, az akadémiai életpályamodell megújítását, valamint azt, hogy a jövő tavaszra elkészülő új Ménesi úti campust igazi élettel töltsék meg. 

Az esemény díszvendége, Váradi József, az Egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány kuratóriumának tagja, a Wizz Air Holdings társalapítója és elnök-vezérigazgatója ünnepi beszédében azt kérte a hallgatóktól, legyenek büszkék arra, hogy corvinusosak, mert itt tanulni kiváltság és egyben a legjobb befektetés. A Corvinuson nem az számít, hogy ki honnan jön, hanem az, hogy hová megy, mennyire használja ki az itt kínált lehetőségeket – tette hozzá. Saját példájára utalva elmondta, a Corvinus nemcsak perspektívát nyújt, és képessé tesz arra, hogy a végzettek a legnevesebb vállalatokhoz kerüljenek be, de olyan emberi kapcsolatokat is ad, ami miatt az egyetemi évekre az élete legjobb időszakaként emlékszik vissza.  A jövő vezetőinek nevezte a hallgatókat, akiknek felelőssége van a társadalom alakításában, ezért meg kell tanulniuk megítélni a világ történéseit, és elkötelezettnek, ellenállóaknak kell lenniük. Záró gondolatában arra hívta fel a figyelmet, szenvedéllyel és élvezettel éljék meg karrierjüket, életüket, mert az inspirációként, energiaforrásként szolgál majd mások számára is. 

Kovács Kristóf, a Corvinus Hallgatói Önkormányzatának elnöke arról beszélt, hogy a tanévnyitó az új hallgatók, a corvinusos gólyák számára a legfontosabb, és arra biztatta őket, alakítsanak ki új kapcsolatokat, csatlakozzanak valamilyen diákszervezethez, szakkollégiumhoz, és éljenek a Corvinus által kínált rengeteg lehetőséggel.  

A köszöntőbeszédek után az elsőévesek letették esküjüket magyar és angol nyelven. Az ünnepséget a Snétberger tanítványok klarinétduójának produkciója, a Quack zenekar rövid koncertje és a Herself zenekar előadása színesítette.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.20. - 11:18:00