Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Miért éri meg továbbtanulni egy cégvezetőnek? Erről szól a Corvinus executive MBA 2024-ben

2024-09-03 11:05:00

A Portfolio vezető magyar gazdasági hírportálon interjú jelent meg a Corvinus executive MBA-képzésének szakfelelősével, Toarniczky Andreával és képzés egyik mentorával, Lajtos Zoltánnal.
Budapesti Corvinus Egyetem

Továbbra is az oktatási piac sztárjai az MBA (Master of Business Administration) képzések: az erős nemzetközi versenyben a magyar szereplők is jól teljesítenek. A Budapesti Corvinus Egyetemen 25 éve indították az első MBA képzéseket, amikkel elsősorban olyan közép- és felsővezetőket céloznak, akik karrierjük építésén túl üzleti látásmódjukat, cégvezetői, stratégiai gondolkodásukat szeretnék fejleszteni.  

Toarniczky Andrea többek között kiemelte: személyre szabott vezetőfejlesztést végzünk, 5-6 fős csoportokban, ami meglehetősen ritka a piacon, mert nagy erőforrásokat igényel. A teljes csoportok pedig 30-38 fős létszámmal indulnak, amik már tudnak olyan színesek lenni, hogy maximalizálják a networking lehetőségét, és a különböző iparágak megjelenhessenek benne, a nemzetközi hallgatók is részt vehessenek a képzésben. A Corvinuson a hallgatói igényekre rugalmasan reagálnak, például a változásvezetést fő helyen, mind a négy félévben tanítják, különböző megközelítésekben, mint például az M&A (összeolvadások és felvásárlások) helyzete.   

Lajtos Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy a képzés gyakorlatorientáltságát hatékonyan lehet átültetni az üzleti életbe, a cégvezetésbe, a karrier építésébe.  Az MBA jelentősen eltér a céges képzésektől, tréningektől, és többet is nyújt náluk: itt a résztvevők nem egy szervezeten belül találkoznak, hanem iparágakon, országokon átívelően tárgyalnak meg egy-egy kérdést. Stratégiai, komplex problémamegoldó gondolkodásra ösztönöz, széles látókörrel motivál. Ezért a cégvezetők vagy középvezetők a karrierjük bármely szakaszában hasznosítani tudják az itt kapott tudást. 

A teljes interjú itt olvasható. 

Vágólapra másolva
X
×