Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Nemzetközi díjat kapott a Corvinus, amiért a végzettjeiért kapkodnak a munkáltatók

2024-07-18 09:44:00

A QS mérvadó globális felsőoktatási elemzőcég a napokban díjjal ismerte el a Corvinus frissdiplomásainak kiemelkedő elhelyezkedési esélyeit. Az itt végzetteket valóban megfizeti a piac, a corvinusosok több százezerrel is többet kereshetnek, mint egy átlagos gazdasági diplomás.
Budapesti Corvinus Egyetem

„Foglalkoztathatóság – teljesítményjavulás” kategóriában idén a Budapesti Corvinus Egyetemet díjazta a Quacquarelli Symonds (QS), a világ egyik legnevesebb felsőoktatási minősítő szervezete. A méltatás szerint az egyetem jelentős lépéseket tett a végzettjei magas foglalkoztathatóságáért, olyan jövőbeli vezetőket nevelve, akik jelentős hatást gyakorolnak majd a saját szakterületükön. A díjat július 11-én, a QS idei európai felsőoktatási konferenciáján adták át a Barcelonához közeli Sitgesben, az elismerést Fehér Péter, a Corvinus nemzetközi vezetője vette át.  

Ez a díj annak a közös erőfeszítésnek az eredménye, amiért a kollégáim az egyetemen folyamatosan dolgoznak, azaz, hogy a Corvinus piacképes tudással rendelkező, motivált, munkára és fejlődésre kész diplomás fiatalokat képezzen. Büszke vagyok arra, hogy a teljesítményünket nemzetközileg is elismeri a világ egyik mérvadó felsőoktatási szakmai szervezete

– mondta Fehér Péter.  

A munkaerőpiac igazolja, jó úton járunk: az Oktatási Hivatal adatai szerint a corvinusosok bérelőnye kiemelkedő, átlagban bruttó 207 ezer forinttal keresnek többet, mint az összes gazdasági képzésen kilenc éve alapdiplomát szerzettek átlaga, ezzel a corvinusosok bruttó átlagbére a legmagasabb az országban

– hívta fel a figyelmet a díj kapcsán Szántó Richárd, a Corvinus alapképzésekért felelős dékánja. 

A mesterszakos diplomák közül szintén több szakkal is a Corvinuson végezve lehet a legtöbbet keresni, átlagosan akár mintegy 160-180 ezer forinttal többet, mint a hasonló más magyarországi mesterszakot végzettek. Az Oktatási Hivatal legfrissebb, 2023-as adatai szerint egy kilenc éve a Corvinuson végzett pénzügyes bére átlagosan havi 1,1 millió forint. 

A Corvinus végzőseinek kétharmada már a tanulmányainak ideje alatt munkába áll, friss corvinusos diplomával pedig kevesebb mint egy hónap alatt el lehet helyezkedni. Corvinusos gazdasági alapszakos végzettséggel akár 140%-os bért is lehet keresni egy átlagos gazdasági alapdiplomáshoz képest. 

Azt, hogy Corvinus-diplomával valóban könnyű hamar jó állást találni, a Financial Times legfrissebb, 2023-as rangsora is tükrözi, ár-érték arány szempontjából a Corvinus vezetés és szervezés mesterszaka a 17. a világranglistán. Az értékelés arra is rámutatott, hogy az ezen a szakon végzettek 99 százaléka három hónapon belül elhelyezkedett, a 2020-ban diplomázottaknak pedig kétharmadával nőtt a keresetük a végzés utáni két-három évben.

Balról jobbra: Dr. Basak Candemir, az Elsevier tudományos kiadóvállalat üzletfejlesztési igazggatója, Fehér Péter, a Corvinus egyetem nemzetközi vezetője és Leigh Kamolins, a QS elemzési és értékelési igazgatója a QS díjátadóján 2024. július 11-én Sitgesben. 

A Corvinus egyetem küldöttsége a QS díjátadóján július 11-én. Balról jobbra: Póka Milán nemzetközi kapcsolatok referens, Fehér Péter nemzetközi vezető, Szántó Richárd alapképzésekért felelős dékán, Matt Jansen nemzetközi hallgatótoborzási és felvételi vezető. 

A QS Corvinus egyetemet elismerő 2024-es díja a Foglalkoztathatóság – teljesítményjavulás kategóriában 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.18. - 10:30:57