Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Önismereti tesztlehetőség a Corvinus mesterszakjaira felvételizőknek

2022-01-27 16:40:31

Erősségeik feltérképezésében, hátrányaik leküzdésében segít a felvételizőknek az idei mesterszakos felvételi eljárás részeként bevezetett felkészültségi profilmérés.

Az írásbeli teszt eredménye alapján könnyebben és célzottabban tudnak majd az Egyetem készségfejlesztő kurzusai, tréningjei és programjai közül válogatni a leendő mesterszakos hallgatók.

Corvinus Ambassador

Mielőtt a mesterszakos felvételi előtt állók megijednének az extra felvételi követelménytől, fontos tisztázni: bár a mesterszakos alkalmassági vizsga részeként bevezetett bemeneti kompetenciafelmérés vagy más néven felkészültségi profilmérés idéntől kötelező része a corvinusos felvételi vizsgának, annak eredménye nem befolyásolja a felvételi pontszámot.  

De akkor miért szükséges ennek a plusz tesztnek a kitöltése, mit profitálnak belőle a leendő hallgatók és az Egyetem? 

„Erre a tesztre úgy érdemes gondolnia a felvételizőknek, mint egy plusz szolgáltatásra, amit a Corvinus Egyetem ad. Izgulni egyáltalán nem kell miatta, hiszen az eredménye nem számít bele a végső felvételi pontszámba. Tulajdonképpen egy önismereti tesztről van szó, ami visszajelzést ad a jelentkezőknek az erősségeikről és a fejlesztendő képességeikről. Az a célunk vele, hogy az egyéni kiértékelések alapján segítsük a felvett hallgatókat a sikeres egyetemi karrierjükben.” – mondja Habis Helga mesterszakokért felelős dékán.

Az írásbeli teszten különböző feladatokkal olyan készségeket mérnek, mint például a nyitottság, rendszerszemlélet kritikus gondolkodás, problémamegoldó képesség, asszertivitás, magabiztosság vagy a vezetési készségek.  

Az eredményeik alapján a felvett hallgatóknak lehetőségük lesz egyéni támogatási lehetőséghez jutni, tehetségtámogató vagy akár hátránykompenzációs programokon, kurzusokon, tréningeken részt venni. Továbbá a felkészültségi profilmérés  kapaszkodót jelenthet a leendő corvinusos hallgatóknak projekt heti tárgyaik kiválasztásában (A projekt heteken jellemzően egy-két soft skillt fejleszthetnek célzottan a hallgatók.)  

Az országban ez idáig egyedül a Corvinus mesterszakos felvételijén bevezetett profil felmérés az Egyetemnek is visszajelzést ad a szakfejlesztési irányokkal kapcsolatban. A Corvinus ugyanis a leendő munkáltatók által elvárt készségekből és képességekből kiindulva fejleszti szakjai tananyagát. Az Egyetem célja, hogy olyan végzetteket bocsásson a munkaerőpiacra, akik rendelkeznek a piac által leginkább fontosnak tartott skillekkel. A mérés tehát a mesterszakos képzések ’egyénre szabásában is’ segít azáltal, hogy feltérképezi a jelentkezők elvárásait és esetlegesen hiányzó kompetenciáit.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.01. - 00:26:16