Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Önkéntes programok a Corvinuson

2024-09-13 10:11:00

A Corvinus Science Shop önkéntes programot indít a 2024/2025-ös őszi félévétől az egyetemi hallgatók számára.
Budapesti Corvinus Egyetem

A program lehetőséget biztosít arra, hogy az egyetemisták fejlesszék önmagukat, olyan személyes és szakmai készségeket sajátítsanak el, amelyek az egyetemi kurzusokon nem szerezhetők meg. Így a résztvevők egyénileg is gyarapodnak, miközben aktívan hozzájárulnak a társadalmi problémák megoldásához és a közösségek fejlődéséhez. 

Az egyetemistáknak szeptemberben négy közösségi partnerünket ajánljuk:  

Amigos a gyerekekért Alapítvány 

Az egyetemistákból álló országos baráti közösség kórházban gyógyuló beteg és nehéz helyzetben lévő gyerekeket segít a nyelvtanulás, barátság és a játék erejével. Nyelveket beszélő hallgatók jelentkezését várják, akik szívesen tennék vidámabbá gyerekek kórházi hétköznapjait.   

További információ és a jelentkezés menete: https://amigos.hu/felveteli/ 

Bagázs Közhasznú Egyesület 

A Bagázs két Pest megyei romatelepen, Bagban és Dányban élő közösségek esélyeinek javulásáért dolgozik. A terepi önkéntes lehetőségek – pl. gyerekek mentorálása – mellett szakmai, azaz a szervezet működtetéséhez kapcsolódó önkéntes pozíciókra várják az egyetemisták jelentkezését.  

További információ és a jelentkezés menete: https://bagazs.org/onkentesseg/ 

Az egyesület külön is meghirdet egy új, vállalati önkéntes pozíciót. Olyan egyetemista jelentkezését várják, aki ügyesen kommunikál magyarul és angolul, érdeklik a cégek és az ESG világa, valamint érzékeny a társadalmi ügyek iránt.  

Feladatok:  

  • meglévő támogatókkal, cégekkel való kapcsolattartás  
  • nagyobb magánadományozók megkeresése (email, telefon) 
  • újabb támogatási lehetőségek felkutatása, potenciális támogatókkal ismerkedő prezentáció leszervezése 
  • támogatói estek szervezése 

További részletek a science shopnál az E27-ben és a science.shop@uni-corvinus.hu e-mail címen. 

Papírsárkány Gyermekalapítvány 

A Papírsárkány gyermekotthonokban élő gyermekeknek segíti kibontakoztatni a bennük rejlő értékeket. Olyan önkénteseket keresnek, akiknek szívügyük, hogy szebbé tegyék a gyermekotthonokban élő kicsik és nagyok életét. Az őszi félévben Pajtikat és Intézőket toboroznak csapatukba. A Pajtik állami gondozásban élő gyermekekkel foglalkoznak kiscsoportos formában, míg az Intézők a Papírsárkány Gyermekalapítvány adminisztratív és működési feladataiban segítenek.  

További információ és jelentkezés menete: https://subscribepage.io/felveteli-2024-osz 

InDaHouse Hungary Egyesület 

Az InDaHouse borsodi falvakban élő, hátrányos helyzetű gyerekeknek tartanak egyéni és csoportos fejlesztő foglalkozásokat. Céljuk, hogy a gyerekek önmegvalósító, felelős, a saját sorsukat irányító felnőttekké váljanak, akik a tőlük kapott támogatást tovább tudják adni saját gyermekeiknek.  Az InDaHouse Hungary csapata olyan önkéntesek jelentkezését várja, akik hisznek abban, hogy minden gyermeknek egyenlő joga van a tanuláshoz, élményekhez, jövőképhez, és szívesen tesznek is azért, hogy ez megvalósuljon. Terepi és online feladatokra is folyamatosan várják hallgatók jelentkezését. 

További információ és jelentkezés menete: https://indahousehungary.hu/onkentes-jelentkezes 

További részletek Corvinus Science Shopban az E27-ben és a science.shop@uni-corvinus.hu e-mail címen.  

Vágólapra másolva
X
×