Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Rekordszámú frissdiplomást köszöntöttek a Corvinus alumni közösségében

2023-09-06 07:49:00

A frissdiplomások több mint 90 százaléka hozzájárult, hogy a jövőben az alumni kapcsolatok és karrierfejlesztés csapata tartsa velük a kapcsolatot.
Budapesti Corvinus Egyetem

“A júliusi diplomaosztókon több mint 1600 végzős diák részvételével lenyűgöző pillanatokat élhettünk át. Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy rekordszámú frissdiplomás adta hozzájárulását ahhoz, hogy csatlakozzon alumni közösségünkhöz” – mondják a kollégák. 

A naprakész alumni-nyilvántartás kiemelten fontos az Egyetem számos működési területén. Az adatgyűjtés kulcsfontosságú szerepet játszik a megújult Corvinus alumni kapcsolatok és karrierfejlesztés csapat munkájában, akik felelősek az Egyetem és az alumni közötti kölcsönösen előnyös, élethosszig tartó kapcsolat kialakításáért. A csapat különböző adatkezelési gyakorlatokra támaszkodik annak érdekében, hogy az Egyetem hatékonyan tudja bevonni az alumni közösséget az egyetemi életbe, az akkreditációtól kezdve a karrierfejlesztésen át az önkéntességig. 

“A 2023-as végzős évfolyam lelkes hozzáállása, amellyel kifejezik az Egyetem iránti elkötelezettségüket, igazán inspiráló. Miközben új kalandokba és karrierutakba kezdenek, az ő döntésük, hogy aktív tagjai legyenek alumni közösségünknek. Mindez a választásuk, hogy egy életen át tanulnak, fejlődnek és támogatják egymást, bizonyítja elkötelezettségüket, és megerősíti, hogy a Corvinus oktatásának hosszú távú hatása van” – mondják. 

Az alumni közösséghez való csatlakozás nem csupán a kapcsolattartásról szól; ez egy lehetőség arra, hogy a végzősök aktívan hozzájáruljanak és inspiráljanak jelenlegi és jövőbeli hallgatókat, akik követhetik a példájukat. Azzal, hogy megosztják saját tapasztalataikat és nézeteiket, a Corvinus alumni közösség tagjai kulcsszerepet játszanak a vezetők, úttörők és innovátorok következő generációja életútjának alakításában. 

Az alumni díszvendégek hagyománya a diplomaosztókon kiváló példája ennek. Idén nyáron kilenc alumnit köszöntöttek, akik beszédet tartottak a végzősöknek számos iparág képviseletében, mint a pénzügy, gazdaság, befektetés, egészségügy, energia és értékesítés. 

A 2023-as évfolyamunkhoz Ratatics Péter, a MOL operatív igazgatója és Corvinus alumnusza (gazdálkodás & management ’06) szólt. 

Ezt a fantasztikus eredményt ünnepelve az alumni kapcsolatok és karrierfejlesztés csapat izgatottan várja, hogy támogathassa végzőseink további fejlődését és sikerét. Elsőként egy őszi eseménysorozatot terveznek a Corvinus alumni közösség bevonásával, amely lehetőséget teremt arra, hogy újra kapcsolatba lépjenek évfolyamtársaikkal, visszatérjenek szeretett alma materükbe és eszmecserét folytassanak a világ különböző aktuális témáiról. 

A sorozat első eleme az „Alumni az első naptól” program, melynek során a csapat az onboarding héten végig jelen van, hogy üdvözölje az újonnan érkező hallgatókat, és tájékoztassa őket az alumni kapcsolatok és a Corvinus Egyetemen való karrierépítés fontosságáról. A kezdeményezés sikereiről egy következő cikkben számolunk be részletesen. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.20. - 11:15:54