Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Sikeres EFMD re-akkreditáció a Corvinuson

2024-06-28 09:42:00

Újabb 5 évre szerezte meg a rangos nemzetközi akkreditációt a Corvinus angol nyelvű Gazdálkodási és menedzsment képzése.
Budapesti Corvinus Egyetem

Az EFMD Programme Accreditation bizottsága 2024. június 18-án újabb 5 évre szavazta meg a Business and Management szak nemzetközi akkreditációját. Az angol nyelvű képzést 2009-ben akkreditálták először, azóta egymás után most negyedszer szerezte meg a rangos szakmai elismerést.  

Az, hogy a Gazdálkodási és menedzsment szak 2009 óta folyamatosan meg tudta tartani az EFMD akkreditációját, azt is mutatja, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem mindig is zászlóshajóként tekintett erre a szakra. Az elmúlt években az alapszakos portfolió minden szakját megújítottuk, így az EFMD elismerése pozitív visszajelzés a változási folyamatokra is; megerősít bennünket abban, hogy jó irányban haladunk a szakok átalakításával

– mondta Dr. Szántó Richárd alapképzésekért felelős dékán. 

Az EFMD programakkreditációja egy világszerte elismert minőségbiztosítási rendszer, amely gazdasági képzések minősítésével foglalkozik. Ez az akkreditáció a tudományos kiválóság jelképe, amely elkötelezett a korszerű és eredményes üzleti oktatás iránt, értéket teremtve a legtehetségesebb hallgatók és gazdasági szereplők számára. 

Az EFMD három- vagy ötéves időszakra ad tanúsítványt, és az ötéves akkreditáció azt jelzi, hogy képzésünk magas szinten megfelel a nemzetközi elvárásoknak. A látogató bizottság, amely külföldi társintézmények vezetőiből és szakértőiből állt, pozitívan értékelte a Corvinus fejlődését az elmúlt néhány évben, amelyet az új rugalmas környezet és pénzügyileg biztos háttér tett lehetővé. Kiemelték, hogy a Corvinus Egyetem kiváló hallgatókat vonz, szoros kapcsolatot tart fenn az üzleti szférával, és magas értékű képesítéseket biztosít hallgatóinak, amelyek kiemelkednek hazai és regionális szinten egyaránt. Úgy látják, hogy a megújított Gazdálkodási és menedzsment szak megfelelő egyensúlyban nyújt elméleti és gyakorlati oktatást, amit a kiváló hazai és nemzetközi elhelyezkedési mutatók is igazolnak. A végzettek elhelyezkedési adatainak elemzése azt mutatja, hogy az angol nyelvű Gazdálkodási és menedzsment szakon végzettek 27%-a hazai nemzetközi környezetben dolgozik, míg 45%-a külföldön. A szak sikeresen készíti fel a végzetteket vezetői szerepekre, 39%-uk 11-12 év tapasztalat után vezetői pozíciókba kerül, míg 22%-uk igazgatói és felsővezetői szintekre lép tovább. 

A sikeres EFMD akkreditáció bizonyítja, hogy a Corvinus-os kollégák elkötelezettek a tartalmilag és módszertanilag is magas minőségű oktatás megvalósításában. Képesek a folyamatos megújulásra, hiszen 2009 óta három alkalommal újítottuk meg a tantervet annak érdekében, hogy hallgatóink naprakész tudást és készségeket szerezzenek. Az elnyert akkreditáció képzésünk nemzetközi versenyképességét is igazolja

– emelte ki Dr. Nagy Judit, az akkreditált szak felelőse. 

Az akkreditációra való felkészülés több hónapot vett igénybe, közel 100 kolléga és külső partner bevonásával.  

Hálásan köszönjük minden résztvevő támogatását és lelkes munkáját a folyamat során! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.30. - 11:43:11