Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Sokszínű kínálattal várja a sportolni vágyókat a Corvinus Sport Center a Gellért Campuson

2024-09-02 14:55:00

A testnevelésórák jelentős része szeptembertől már az új Sport Centerben kap helyet, ami hamarosan az órákon túl a nagyközönség számára is elérhető lesz.
Budapesti Corvinus Egyetem

2024/25-ös őszi félévben mindenki számára megnyílik a Corvinus Sport Center a Gellért Campuson. A testnevelés órák többsége a félév kezdetétől, azaz szeptember 9-től itt kap helyet, a nagyközönség számára pedig az ősz folyamán nyitja meg kapuit a komplexum. 

A közel 3000 m2 területű sportkomplexum egy külső üzemeltető bevonásával fog működni. Ez azt jelenti, hogy az egyetemi órák és foglalkozások mellett piaci alapon is működik majd. A Sport Centerben az ide érkező egyetemi polgárokat és vendégeket egy konditerem, kardió- és erőnléti gépekkel, csoportos órák, bérelhető benti és a külső csapatsportpályák várják. A boulderfal november közepére kerül be az épületbe, így várhatóan ekkortól lehet majd azt is igénybe venni. 

A testnevelésórák közül itt lesz szeptembertől megtartva többek között a foci, a kosárlabda, a TRX edzés, a mobilizációs torna, a kondi, a pilates, a pingpong, a jujutsu, a trambulin, a jóga, röplabda, az aerobic, a crossfit és innen indul a futóedzés is a Gellért-hegyen. 

A mászófal november közepére készül, ezért a falmászás átmeneti jelleggel külső helyszínen lesz az őszi félévben, de a tervek szerint tavasszal már ez is a Sport Centerbe kerül majd. A testnevelésórák helyszíne minden esetben a Neptun-tárgynál lesz megadva, így indulás előtt ezt érdemes ellenőrizni, hogy biztosan jó helyen keresd az órákat. 

Az egyetemi órákon túl a Sport Center szolgáltatásai piaci alapon is igénybe vehetőek lesznek belépőjegy/bérlet megváltásával.

A Corvinus Egyetem munkatársai és hallgatói kedvezményes belépőjegyek vagy bérletek vásárlásával használhatják a Sport Centert, a pontos árakról és szolgáltatásokról a piaci nyitás előtt külön tájékoztatóval jelentkezünk majd.  

Megközelítés és belépés 

A Corvinus Sport Center bejárata a Gellért Campus főbejáratának előterében, a Mányoki út 9. szám alatt érhető el legkönnyebben, akadálymentesen is erről az oldalról közelíthető meg. A Gellért Campus több biciklitárolóval is rendelkezik, a főbejárat és a K épület melletti parkolónál is találsz helyeket. Biciklivel a Bartók Béla úton majd a Mányoki úton érdemes megközelíteni az épületet. 

A belépéshez a hallgatók az első órájukon egy fizikai tokent fognak kapni az adott szemeszterre, amivel be tudnak lépni a beléptetőkapun. Ezt a tokent minden órára magukkal kell hozniuk. A belépést követően az egyetemi kurzus előtt és után összesen 60 percet tartózkodhatnak az épületben. Amennyiben ezt az időt túllépik, az üzemeltető belépődíj megfizetésére kötelezheti őket (kivétel ez alól, ha valaki rendelkezik a Sport Centerbe bérlettel vagy belépőjeggyel.) 

Szauna és büfé is lesz a Sport Centerben 

A sportlehetőségek mellett az őszi félévtől szauna is üzemelni fog a Sport Centerben, melyet a hallgatók az egyetemi órájuk időszakában ingyenesen vehetnek igénybe, ezen kívül pedig szaunajegy megváltásával. 

A Corvinus Sport Center recepcióján szeptembertől részlegesen, majd novembertől nagyobb választékkal szintén lesz egy büfé, amely a nyitvatartáshoz igazodik. A Gellért Campus földszintjén működő Fresh Corner Café pedig 8.00 és 16.00 óra között tart nyitva, amit ebben az időszakban bárki igénybe vehet. 

Vágólapra másolva
X
×