Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Stratégiai kiválóság: A Corvinus hallgatói második helyezést értek el a Modul Business Championship versenyen

2024-06-10 16:53:00

A Bécsben megrendezett döntőn három hallgatónk képviselte az Egyetemet.
Budapesti Corvinus Egyetem

Május 9-11. között zajlott a Modul Business Championship döntője Bécsben, ahol a Budapesti Corvinus Egyetemet három hallgató: Lázár Kitti, Szappanos János és Tóth Trisztán képviselte. A verseny két fordulóból, egy online és egy offline fordulóból állt. 

„A verseny egy elég szokatlan formátumból állt, mivel volt egy selejtezős eset, aminek igen nagy tétje volt, hiszen ezzel tudtuk megváltani a jegyünket a 8 csapatos döntőre” – emelte ki Tóth Trisztán. 

Az elődöntő online formában zajlott, mely során csapatok kínai szállodalánc Kárpát-medencei piacra lépési stratégiáját dolgozta ki.  

„Az eset maga nem kis feladatot adott, amelyet egy előre felvett 10 perces videóban kellett bemutatnunk a szakmai zsűrinek. Ennyi kérdésre ilyen rövid időlimitben, jól válaszolni nem volt kis kihívás számunkra, még ha a megoldásunk kidolgozására 10 napunk volt is” –hangsúlyozta Tóth Trisztán.  

Az elődöntő eredményei alapján csapatunk bekerült a döntőbe, amelyet Bécsben rendeztek meg. A döntő során az Osztrák Szövetségi Vasutak számára fejlesztettek ki egy új jegyrendszert. Javaslatuk során nagy hangsúlyt fektettek a célcsoport kidolgozására, a szolgáltatás részletezésére és marketingjére. Az innovatív megoldásuknak köszönhetően hallgatóink második helyezést értek el a versenyben.  

„A verseny során szerzett legnagyobb megtiszteltetés az volt, amikor büszkén bemutathattuk megoldásunkat a közönség előtt. Ez az élmény felbecsülhetetlen számomra” – emlékezett vissza Lázár Kitti. 

Eredményes munkájukat a versenyt megelőző alapos felkészülés segítette elő. A versenyfelkészülést Szalay Csilla, a Corvinus Case Track Community tapasztalt mentora és Kozma Miklós, a Vállalkozás és Innováció Intézet docense irányította. 

„Komoly felkészüléssel a hátunk mögött érkeztünk Bécsbe, és a második helyezést a csapatunk összehangolt, közös erőfeszítésével érdemeltük ki” – emelte ki Szappanos János. 

A felkészülés során csapatunk tagjai nagy hangsúlyt fektettek a megfelelő csapatdinamika kialakítására. 

„Dinamikusan dolgoztunk együtt, mindenki kihasználta erősségeit, hogy magas színvonalú megoldást nyújtsunk egyetemünket képviselve. Jani a stratégiai megközelítésben, míg Trisztán a pénzügyek terén remekelt” – számolt be Lázár Kitti. 

„Az erős összhang és az egyéni tudás jól kamatozott, és így a döntőben egy kiváló eredménnyel tudtunk méltán erős csapatok mellett zárni” – fűzte hozzá Tóth Trisztán. 

Bécsben az esetoldás és a prezentáció mellett csapatunknak kiváló lehetősége adódott megismerni és eszmecserét folytatni a szomszédos országok versenyzőivel, közös vacsora és városnézés keretein belül. 

„Azoknak, akik az esetoldó karrierjük elején járnak, szeretném üzenni, hogy megéri a sok munkát és energiát rááldozni, mert azon kívül, hogy ilyen remek szakmai programokon vehetnek részt, a világ minden tájáról megismerhetnek a világ felé nyitott, tehetséges fiatalokat, és egy új betekintést nyerhetnek rajtuk keresztül a teljes világra” – hangsúlyozta Tóth Trisztán. 

“Ezt a versenyt először szervezték meg, és nyomban meghívást kaptunk rá. A részvétellel kettős célunk volt. Egyrészt további lehetőséget adni kiváló hallgatóinknak, hogy megméressék tudásukat egy nemzetközi mezőnyben. Másrészt szerepvállalásunk illeszkedett abba az egyetemi stratégiába, hogy regionális vezető szerepünket építsük az üzleti esetoldás területén is. Ennek keretében újabb egyetemközi kapcsolatokat építettünk a környező országok kiváló oktatóival és diákjaival. Szívesen térünk vissza jövőre is!” – világított rá a verseny stratégiai jelentőségére Kozma Miklós. 

Gratulálunk hallgatóinknak és mentoraiknak a Modul Business Championship versenyen való eredményes szereplésért! 

Köszönjünk a Case Track oktatóinak és a Corvinus Case Track Community alumni tagjainak a hallgatók felkészítésében való közreműködést! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.27. - 19:09:44